Campioana en-titre, învinsă pe „Ilie Oană„, după un meci interzis cardiacilor
Peste 9500 de spectatori au fost martorii unui meci cu accente dramatice care din fericire pentru ploieşteni s-a încheiat cu succesul gazdelor, scor 3-2 (0-0), golul victoriei fiind marcat în prelungiri, după ce Farul revenise şi era la un pas de 1 punct câştigat la Ploieşti.
După victoria de duminică seară, „Lupii Galbeni” in clasamentul Superligii ocupă locul 9, cu 5 puncte după 4 etape. Petrolul a obţinut prima victorie din acest sezon, o victorie meritată pe fondul unui joc în care găzarii au arătat atitudine dar şi un joc bine pus la punct de către antrenorul Florin Pârvu.
ECHIPELE DE START de pe arena „Ilie Oana” au fost :
Petrolul Ploieşti: Zima – Papp, Meijers, Ţicu – Doua, Hanca, Seto, Jair, Musi – Petrovic, Grozav. Rezerve: Eşanu – L. Dumitriu, P. Gomes, Purtic, M. Rădulescu, M. Constantinescu, Jefferson, I. Răducan, Irobiso. Antrenor: Florin Pîrvu
Farul Constanţa: Buzbuchi – Sîrbu, Larie, Boli, Kiki – Artean, Nedelcu, Grameni – Vînă, Rivaldinho, Sali. Rezerve: Aioani – Dussaut, Queiros, T. Băluţă, N. Popescu, Vianna, M. Santos, N. Carnat, L. Andronache. Antrenor: Gheorghe Hagi
Meciul spectaculos al „Lupilor Galbeni” se încheie cu o victorie pe deplin meritată, in minutul 28 consemnăm prima ocazie pentru „Găzari” prin omul meciului, Gicu Grozav care pătrunde în careu şi şutează în forţă însă mingea trece pe lângă poartă, în minutul 48 Jair Tavares Silva deschide scorul după o cursă de 30 de metri, însă golul a fost anulat pentru poziţie afară din joc. Arbitrul a revenit asupra deciziei după consultarea VAR!
In minutul 69, golul lui Gicu Grozav, avea să arunce tribunele în aer cel mai valoros jucător al Petrolului primeşte în centru, la 30 de metri, şi şutează în forţă, la colţul lung aducându-ne aminte de execuţiile „regelui” Gheorghe Hagi!
În prelungirile meciului Irobiso marchează pentru 3-2 după ce împinge mingea în poartă din trei metri, din pasa lui Ţicu astfel la Ploieşti instalându-se o bucurie de nedescris în inimile tuturor suporterilor petrolisti.
La meciul de aseară disputat de Petrolul contra campioanei Farul, ultraşii „găzarilor” au pregătit o scenografie specială.
„Pasiune infinită pentru echipa iubită / A adunat generaţii într-o voce unită”, scria pe o pânză ridicată de ultraşii ploieşteni. Gruparea Maniacs 2001 a sărbătorit ieri 22 de ani de la înfiinţarea grupului!
Duminică, pe 13 august, de la ora 21:30, „Lupii Galbeni atacă in Giulesti – “Primvs Derby”, Rapid – Petrolul Ploieşti, în etapa #5 din SuperLiga României.