Remiză în ultimul meci  din cantonament.FC Petrolul Ploieşti – NK Osijek 1-1

Ultima verificare din această vară a echipei noastre s-a incheiat nedecis, 1-1 (1-0) cu ocupanta poziţiei a treia din ultima ediţie a campionatului Croaţiei, NK Osijek.

Într-un meci desfăşurat in Slovenia, la Krizevci, „lupii” s-au aflat la cinci minute distanţa de primul succes al acestei perioade precompetiţională. Petrolul a condus-o pe NK Osijek, formaţie ce se pregăteşte pentru turul preliminar din Conference League, din prima repriză, după o execuţie “marca” Constantin Budescu (35): un corner de pe stânga, bătut direct pe poartă, la prima bară, la care portarul Baresic s-a lăsat păcălit de traiectoria balonului!

Reuşita lui „Budi” a venit pe fondul unui joc bun al elevilor lui Florin Pirvu, aflaţi aproape de gol şi în alte câteva rânduri pe parcursul primei părţi. Meijers (8 – lovitură de cap, din marginea careului mic, alături de poartă), Moldoveanu (19 – şut de la 20 metri, lateral dreapta, la colţul scurt, dar în plasa laterală) sau Cojocaru (22 – şut de la 16 metri, lateral stânga, în diagonală, pe lângă colţul lung) au prefaţat, cumva, reuşita lui Budescu, la fel cum, chiar înainte de pauză, Purtic s-a aflat aproape de 2-0, dar „torpila” sa, expediată din afara careului, a fost respinsă de către Baresic.

Şi după reluare „galben-albaştrii” au avut momente în care au fost periculoşi, cum s-a întâmplat la execuţiile lui Constantinescu (58 – şut frumos, de la 25 de metri, deturnat, aproape din vinclu, de către portarul advers) şi Dumitriu (73 – reluare de la 18 metri, puţin peste transversală), dar, treptat, şi pe fondul schimbărilor efectuate în ambele tabere, croaţii au împins tot mai mult jocul spre buturile apărate de către Gavrilaş. Iar, în minutul 85, Spoljiaric a restabilit egalitatea cu un şut din interiorul careului, parafând, totodată, scorul final: 1-1.

A fost, pentru Petrolul, cea de-a două remiză din acest cantonament, după 0-0 cu NK Aluminij, bilanţul echipei noastre mai cuprinzând şi trei înfrângeri, toate în faţa unor echipe ce vor juca în viitorea ediţie a Cupelor Europene: 2-3 cu FK Skhnendija, 0-5 cu FK Sarajevo şi 0-2 cu Panathinaikos Atena.

FC Petrolul – NK Osijek 1-1 (1-0)

Marcatori: Budescu (35)/Spoljiaric (85).

Petrolul: Eşanu (46 Gavrilaş) – Dumitriu, Meijers, Justiniano, Hanca (75 Rădulescu) – Seto, Purtic (70 Mitrov) – Cojocaru (55 Cojocaru), Budescu, Moldoveanu (55 Constantinescu) – Irobiso (85 Pashov). Antrenor: Florin Pîrvu.

Sursă:https://fcpetrolul.ro/fc-petrolul-nk-osijek-1-1-1-0-egal-la-final-de-cantonament/