Lupii învinşi în penultimul amical al verii. FC Petrolul Ploieşti– Panathinaikos Atena 0-2
Petrolul a dat piept cu Panathinaikos Atena, în penultimul test al stagiului din Slovenia şi Austria, iar cea mai galonată echipă a fotbalului elen s-a dovedit a fi o nucă tare pentru formaţia noastră, impunându-se cu scorul de 2-0 în meciul amical disputat la Mattersburg.
„Lupii” au parte de un final de cantonament în forţă, cu două meciuri în decurs de doar 24 de ore. Prima adversară a fost Panathinaikos Atena, locul doi în ultima ediţie a campionatului din Grecia, un bun prilej, astfel, pentru ca Florin Pîrvu să le ia pulsul elevilor săi acum, pe final de stagiu, şi, totodată, cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul oficial în noul sezon.
Iar pentru Petrolul n-a fost deloc un test rău, în ciuda scorului final, ce a consemnat cea de-a treia înfrângere din această vară. Grecii au controlat mai mult jocul, aşa cum, poate, era de aşteptat, dar nici replica „găzarilor” nu s-a lăsat aşteptată. Au fost două ocazii mari pentru adversari în startul confruntării, Jeremejeff (15) şi Cerin (16) trimiţând în barele porţii apărate de către Zima, şi, imediat, una uriaşă a echipei noastre, atunci când Petrovic (17), rămas singur în şase metri, a şutat exact pe direcţia portarului Brignoli!
Panathinaikos a deschis scorul exact la jumătatea primei părţi, slovenul Benjamin Verbic (23) înscriind după ce a rămas singur cu Zima, şi l-a majorat aproape de final, atunci când Georgios Vagiannidis (77) a primit o pasă în careu şi l-a învins pe Zima cu un şut expediat din colţul din dreapta al careului mic.
Pentru Petrolul urmează, miercuri, ultimul meci înainte de plecarea acasă, în compania formaţiei croate NK Osijek. Partida va începe la ora locală 17.30, un ceas mai târziu în România, şi se va desfăşura în localitatea slovenă Stanojevic, aflată la circa 30 de minute distanţă de locul de cantonament al „lupilor”. Un ultim test, în care Florin Pîrvu îi va rula pe jucătorii care, cu Panathinaikos, fie au n-au evoluat deloc, fie au prins mai puţine minute pe teren.
FC Petrolul – Panathinaikos Atena 0-2 (0-1)
Marcatori: Verbic (23), Vagiannidis (77).
Petrolul: Zima – Doua (60 Hanca), Papp, Garutti, Ţicu (cpt) – Jefferson (86 Constantinescu), Diomande (70 Purtic) – Musi (65 Rădulescu), Jair, Grozav – Petrovic (84 Răducan).