PETROLUL PLOIEŞTI.FLASH NEWS
 
Egal  în cea de a treia partidă  din Slovenia
Al treilea test din această vară s-a încheiat nedecis (vineri), 0-0 cu NK Aluminij. Partida s-a disputat la Kidricevo, pe terenul nou-promovatei în prima divizie slovenă, iar remiza a părut una echitabilă, judecând după modul în care s-au desfăşurat ostilităţile.
Elevii lui Florin Pîrvu au început mai bine, au ratat şi două ocazii bune în prima parte, prin Papp (8) şi Musi (31), dar, în repriza a doua, chiar şi pe fondul unui joc controlat de către echipa noastră, principalele oportunităţi de gol, printre care şi o bară, le-au aparţinut amfitrionilor.
Petrolul a început meciul cu următorul „11”: Zima – Doua, Papp, Garutti, Hanca – Seto, Jefferson Jr. – Musi, Jair (cpt), Grozav – Petrovic. Partea secundă a fost abordată cu formula Eşanu – Papp (70 Pătraşcu), Meijers, Garutti – Dumitriu, Seto (62 Purtic), Jair (80 Mitrov), Rădulescu – Cojocaru (80 Răducan), Toure (75 Lozic), Budescu.
Partida cu NK Aluminij a închis, practic, stagiul din Slovenia, pentru că, de sâmbătă, „lupii” vor părăsi Rogla şi se vor muta în Austria, la Gussing. Ultimul segment al cantonamentului se va întinde până pe 6 iulie, iar săptămâna viitoare sunt programate şi cele mai importante teste ale acestei perioade, cele cu Panathinaikos Atena (4 iulie) şi NK Osijek (5 iulie).
 
Bun venit, Pedro Justiniano
Fundaşul central Pedro Justiniano Almeida Gomes (23 de ani) este noul jucător al echipei noastre, el fiind împrumutat, până la finalul sezonului următor, de la gruparea poloneză Radomiak Radom. Justiniano a ajuns în cantonamentul „lupilor”, Petrolul aflându-se, de ieri, în Austria, la Gussing.
Campania de întărire a lotului în perspectiva stagiunii 2023-2024 continuă, iar ultimul sosit în tabăra „galben-albaştrilor” este fundaş central Pedro Justiniano (23 ani, 1.90 m). Un tânăr jucător născut în Italia, la Vicenza, şi care s-a format la juniorii lui Juventus Torino, înainte de a fi transferat, la vârsta de 18 ani, de către FC Porto. Cu echipa „U19” a celebrului club lusitan a câştigat, în 2019, UEFA Youth League, iar după ce a făcut pasul la seniorat a jucat pentru FC Porto B (37 prezenţe), în liga a doua portugheză, şi, mai apoi, în acelaşi eşalon, pentru Academica Coimbra (20 prezenţe). În vara anului trecut, Pedro Justiniano a fost transferat de către gruparea poloneză de primă ligă Radomiak Radom, pentru care a adunat 12 prezenţe în ultima ediţie de campionat, fiind antrenat de către Costel Gâlcă.
„Sunt bucuros că să mă aflu aici şi sper să facem lucruri bune împreună”, a spus Pedro Justiniano.
Noul echipier al „lupilor” are un palmares interesant şi în ceea ce priveşte echipele naţionale, evoluând pentru trei reprezentative distincte! Astfel, ca junior, Pedro Justiniano a jucat pentru Italia „U15” (8 meciuri), Portugalia „U15” (2 meciuri), Portugalia „U16” (5 meciuri), Portugalia „U17” (6 meciuri) şi Portugalia „U18” (1 meci)! Iar, ca senior, are două selecţii pentru naţionala Guinea-Bissau, deţinând cetăţenia tării africane, în paralel cu cea portugheză.
 
Iustin Răducan este, oficial, jucătorul clubului nostru, internationalul “U18” semnând un angajament pe cinci ani cu FC Petrolul Ploieşti.
 
Iustin Răducan este, oficial, jucătorul clubului nostru, internationalul “U18” semnând un angajament pe cinci ani cu FC Petrolul Ploieşti.
Crescut de catre Sport Team Bucureşti, Răducan (17 ani) a evoluat, în ultimul sezon, pentru CSA Steaua, grupare cu care a şi debutat în eşalonul secund. Component al reprezentativei “U18″, pentru care, luna trecută, a jucat în „dubla” amicală cu Macedonia de Nord, Răducan a fost şi castigatorul “golului anului”, în 2022, în circuitul echipelor naţionale „tricolore”.
 „Sunt fericit că am ajuns la o echipă de traditie a fotbalului românesc! Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivele, sa marchez cat mai multe goluri şi să-i fac bucuroşi pe aceşti suporteri numeroşi ai Petrolului Ploieşti!”, a spus noul jucător al „lupilor”.
Noutăţi la antrenamentele „lupilor”
După două săptămâni în Slovenia, la Rogla, petroliştii s-au mutat de ieri în Austria, pentru ultima parte a cantonamentului din această vară. Astăzi, de dimineaţă, „lupii” au avut programat şi primul antrenament la Gussing, iar programul acestei părţi a stagiului va cuprinde şi două meciuri test, cu Panathinaikos Atena (marţi) şi cu NK Osijek (miercuri).
La antrenamentele formaţiei nostre participă, de astăzi, şi Vali Ţicu, „căpitanul” revenind alături de coechipierii săi după ce a jucat cu echipa naţională la Campionatul European „Under 21”. La primul antrenament sub comanda lui Florin Pîrvu a fost şi fundaşul central portughez Pedro Justiniano, şi el sosit tot ieri în cantonament, în vreme ce mijlocaşul Ismael Diomande a început pregătirea în ritm normal, asta după ce, din cauza unei accidentări la spate, a ratat meciurile amicale disputate în Slovenia. De asemenea, testaţi în ultima parte a cantonamentului din Slovenia, francezul Toure şi croatul Lozic nu au mai făcut deplasarea, alături de delegaţia petrolistă, şi în Austria.
 
Mulţumim, Mihai Velisar!
 
Din lotul echipei noastre nu mai face parte fundaşul stânga Mihai Velisar, cel care a ajuns la un acord cu clubul nostru privind încetarea raporturilor contractuale.
În vârstă de 24 de ani, Velisar a fost unul dintre jucătorii care a evoluat cu Petrolul în patru eşaloane diferite (Liga A Prahova, Liga a 3-a, Liga a 2-a şi Superliga), iar în această vară revenise de la Concordia Chiajna, acolo unde a fost împrumutat pe parcursul stagiunii de primăvară.
 
FCP TV/Concluziile lui Florin Pîrvu după cantonamentul din Slovenia
FC Petrolul a încheiat prima parte a stagiului centralizat din această vară, iar Florin Pîrvu a vorbit, într-un interviu acordat FCP TV, despre cum au descurs lucrurile în cele mai bine de două săptămâni petrecute în Slovenia de către echipa pe care o pregăteşte.
 
 Vezi video mai jos.