Trei nume noi în haita lupilor galbeni
De curând, la echipa PETROLUL PLOIEŞTI, au venit 3 jucători noi.
 
Lukas Zima este jucătorul Petrolului Ploieşti. Portarul ceh s-a alăturat lotului „galben-albaştrilor”, în cantonamentul de la Rogla.
În vârstă de 29 de ani, Zima (1.96 m) s-a format la juniorii Slaviei Praga, dar a ajuns de tânăr în Italia, încă din 2014, la echipa „Primavera” a clubului Genoa. A fost promovat rapid la prima formaţie a genovezilor şi a făcut parte din lotul „grifonilor” pe parcursul mai multor sezoane de Serie A.
În Peninsulă a mai jucat pentru Reggiana, Venezia, Mantova, Perugia şi Livorno, bifând 31 de prezenţe în Serie B, iar din vara lui 2021 a evoluat pentru formaţia olandeză de eşalon secund Venlo.
„Sunt fericit sa fiu aici, îmi doresc să câştigăm cât mai multe meciuri şi să realizăm lucruri importante împreună”, a spus Zima, cel care a jucat pentru selecţionatele de juniori ale Cehiei la diverse categorii de vârstă, adunând, de asemenea, şi 15 apariţii pentru reprezentativa U21 a ţării sale.
 
Tânărul mijlocaş Alexandru Marian Musi va evolua pentru echipa noastră în sezonul viitor!
În vârstă de 18 ani, Musi şi-a făcut junioratul în Spania, la CF Valencia, şi a debutat în Superliga la începutul stagiunii 2022-2023, bifând trei apariţii pentru FCSB, grupare de care aparţine şi pentru care a jucat şi în grupele Conference League.
La începutul anului a fost împrumutat la ACSM Politehnica Iaşi, fiind, în primăvară, unul dintre oamenii de bază ai moldovenilor în cursa pentru promovarea în primul eşalon, cu 5 goluri marcate în cele 13 partide disputate.
Internaţional de juniori, Musi a fost convocat constant, în ultimii ani, la acţiunile reprezentativelor „U18” (6 selecţii, un gol marcat) şi „U19” (opt selecţii).
 
Ionuţ Sebastian Cojocaru va evolua pentru FC Petrolul în stagiunea următoare!
Aparţinând de Farul Constanţa, tânărul fotbalist a fost împrumutat de către clubul nostru până la finalul sezonului 2023-2024.
 În vârstă de 19 ani, Cojocaru joacă pe postul de atacant central şi a făcut parte din lotul câştigătoarei titlului naţional în ultima ediţie de campionat.
De asemenea, noul echipier al „lupilor” este internaţional „U20”, bifând, pentru reprezentativa tării noastre, patru apariţii în „Elite League”.
 
Sursă:fcpetrolul.ro/