PETROLUL PLOIEŞTI, noile transferuri
 
Tânărul Zoran Mitrov este, oficial, jucătorul Petrolului Ploieşti, reprezentând, astfel, o opţiune în plus pentru categoria „under” în perspectiva viitorului sezon.
Fotbalist de profil ofensiv, Mitrov (21 ani) a jucat pentru juniorii de la UTA Arad, inainte să plece în Italia, la Sassuolo, acolo unde a evoluat pentru formaţiile de tineret ale clubului din Peninsulă, inclusiv în campionatul „Primavera”, până în 2021.
 S-a intors în România, la divizionara secundă Ripensia Timişoara, iar în vara anului trecut s-a transferat la Fotbal Club Braşov.
„Mă bucur foarte mult că am ajuns la o echipă de mare tradiţie şi sper să avem cât mai multe performanţe!”
 
George Petruţ Gavrilaş va îmbrăca tricoul „galben-albaştrilor” începând din această vară, portarul în vârstă de 32 de ani fiind, oficial, jucătorul Petrolului Ploieşti.
Născut la Sighetu Marmaţiei, Gavrilaş are în palmares toate cele trei trofee interne, câştigând titlul, Cupa României şi Supercupa României cu Astra Giurgiu, dar şi încă o Cupă a României, obţinută cu FC Voluntari. Noul goal-keeper al „lupilor” are 27 de prezenţe în prima divizie, iar în ultimele sezoane a apărat buturile echipei Metaloglobus Bucureşti.
 
Fundaşul central brazilian Guilherme Gomes Garutti este, oficial, jucătorul Petrolului Ploieşti.
În vârstă de 29 de ani, Garutti are, deja, o experienţă de aproape trei ani în fotbalul românesc, după ce, din 2020, a jucat pentru CS Mioveni, formaţie cu care a promovat în primul eşalon şi a bifat, ulterior, 67 de prezenţe în Superliga, toate ca titular. De asemenea, longilinul fundaş central şi-a trecut în cont şi două goluri marcate în ultimele două ediţii de campionat. Înainte de a veni în România, Garutti a evoluat în ţara natală, pentru Oeste, Anapolina, Sao Caetano, Boa Esporte, Portugesa, Aparecidense şi Sertaozinho.
 
Spaniolul Carlos Menendez este noul preparator fizic al echipei noastre, urmând să completeze staff-ul tehnic condus de către Florin Pîrvu!
În vârstă de 46 de ani, Menendez are o experienţă importantă la nivel înalt. Între 2007 şi 2012 a făcut parte din departamentul medical al lui Real Madrid, ocupându-se de recuperarea jucătorilor accidentaţi, iar mai apoi a fost cooptat în staff-ul lui Diego Simeone, la Atletico Madrid, acolo unde a lucrat între 2012 şi 2020 ca preparator fizic, alături de renumitul Oscar Ortega, perioadă în care gruparea iberică a fost campioană a Spaniei, câştigătoare a „Cupei Regelui”, de două ori finalistă a Ligii Campionilor, precum şi câştigătoare a UEFA Europa League!
Ulterior, Carlos Menendez a profesat în Portugalia, la Vitoria Guimaraes.
 
https://fcpetrolul.ro/