Victorie în ”deplasarea„ de la Ploieşti. Chindia Târgovişte – FC Petrolul Ploieşti 1-2
 
În faţa a peste 4500 spectatori, majoritarea fiind suporteri ai  galben-albastrilor, aseară, în cea de-a şasea etapă din play-out, lupii galbeni au învins în „deplasare„ la Ploieşti pe Chindia Târgovişte, scor 2-1 pentru „găzari„.
 Meciul de vineri seară de pe stadionul „Ilie Oană”, a fost palpitant, alert şi cu o răsturnare de scor.
„Amfitrionii„ au deschis scorul după 5 minute de la primul fluier al centralului, Popadiuc (5) a profitat  de o gafă  a defensivei ploieştene  şi a înscris cu un şut din interiorul careului.
Scorul la pauză putea fi 2-0 pentru dâmboviţeni, în minutul 14, Popadiuc a centrat din corner, Popa a reluat cu capul spre poartă, dar Două a scos de pe linia porţii. 
 
La două minute de la reluare, francezul Corinus, l-a depăşit în săritură pe Grigore şi a trimis cu capul mingea în tranversală.
GOL Petrolul.
În minutul 55, Diomande, a şutat de la 30 de metri, mingea a  sărit  din pământ  în faţa lui Căbuz, aceasta l-a lovit  în obraz pe portarul „gazdelor„ , apoi a intrat în poartă.  
 
Lupii galbeni au fost salvaţi de tehnologia VĂR, în minutul 58, Popa a înscris la colţul lung, după o cursă personală, insă golul a fost anulat după ce  faza a fost analizată în cabina VAR.
În momentul şutului,  Sergiu Buş, aflat în ofsaid, a influenţat jocul, făcând paravan în faţa lui Meijers.
În minutul 66,  Irobiso a restabilit scorul barelor,  Irobiso  a deviat balonul  în transversală după o centrare perfectă a „magicianului„ Budescu.
 
GICU GROZAV  a adus cele 3 puncte lupilor.
În minutul 77, Paul Papp a reuşit o deposedare prin alunecare în propia jumătate de teren, fundaşul ploieştenilor i-a păsat lui GICU GROZAV, şeptarul „găzarilor„ a luat o acţiune în stilul caracteristic şi a şutat puternic în dreapta lui Căbuz.
Până la final, târgoviştenii nu au mai avut nicio replică.
Cu acest rezultat, Petrolul a reuşit cea de-a cincea victorie  din play-out, astfel cu 34 de puncte se află (momentan) pe prima poziţie de play-out, 
Lupii galbeni vor juca ultima partidă pe teren propiu, din actuala stagiune, sâmbătă, 13 mai, de la ora 14.30, cu AFC Hermannstadt.
 
Declaraţii:
”Meci greu, cu o echipă în căutare mare de puncte. Ne bucurăm că am câştigat, avem un obiectiv după calificarea în play-out şi trebuie să-l îndeplinim. Pentru asta suntem aici, muncim şi încercăm să-l îndeplinim. Mergem acasă acum, ne odihnim, şi de luni o luăm de la capăt.
Mă simt bine, vreau să le mulţumesc şi colegilor, fără ei nu aş fi reuşit să înscriu. Sunt bucuros, încerc să mă odihnesc şi de luni o iau de la capăt.
Niciodată nu mi-am luat gândul de la echipa naţională, chiar dacă nu am fost în anturajul ei. Îmi fac treaba zi de zi, muncesc, încerc să dau tot ce am mai bun pe teren. Rămâne de văzut ce va fi.”
- Gheorghe Grozav.
 
„Am discutat între noi şi ni s-a transmis că sunt suspiciuni de blat. Nu e posibil aşa ceva, să vorbeşti în România despre blat, despre chestii de genul ăsta. Noi nu suntem «caprele» nimănui, ne-am jucat şansa cum am ştiut noi mai bine.
Nu este posibil să existe aşa acuzaţii. Din fericire pentru noi, ne-am făcut treaba. Vrem să câştigăm play-out-ul acum.
Sigur că ne-am ambiţionat (n.r. - după ce au auzit suspiciunile), eu cred că suntem o echipă umilă, nişte băieţi modeşti, bărbaţi adevăraţi. Chiar am vorbit între noi: «Bă, hai să le dăm peste nas».
Ne antrenăm foarte bine, suntem băieţi modeşti, serioşi, ne vedem de lungul nasului, jucăm pe calităţile noastre, nu vrem să inventăm noi fotbalul. Fotbalul se joacă pe goluri, important e să nu iei multe”-Paul Papp.
”Un meci cu stări diferite. Ştiam că se discută în afara terenului mai mult. Petrolul îşi apără corect şansele. Nu avem nevoie de alte discuţii. Echipă joacă pentru puncte, pentru obiective.
În primul rând, mă bucur pentru Diomande şi pentru toţi băieţii. Noi nu mai avem acest obiectiv, de salvare de la retrogradare, acum avem un obiectiv intermediar.
Mă bucur că băieţii au avut reacţie, ne-am unit. Nu am dat apă la moară zvonurilor. Noi jucăm pentru noi, pentru puncte.
Trebuie să înţelegem că suntem o echipă nou-promovată. Trebuie să facem paşii corecţi pentru a fi o echipă adevărată.
Deocamdată, focusul este pentru aceste etape care au mai rămas din play-out. Băieţii au şi primă de joc, şi un bonus. Clubul aşa ne ţine în priză”, a spus Florin Pîrvu
Imaginea serii.
Imediat după meci, Florin Pîrvu (actualul tehnician al lupilor) s-a îmbrăţişat cu Nae Constantin (fostul antrenor), cei doi fiind prieteni.
 Florin Pîrvu fiind de altfel şi naşul lui Nae Constantin.
Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Corinus, Ioniţă (69 Şerban) – Dulca, Akhmatov – Popadiuc, Popă, Neguţ (46 Dumitraşcu) – Buş (69 Cooper). Antrenor: Anton Petrea.
 
Petrolul: Vîlceanu – Papp, Meijers, R. Grigore – Două (68 Borţa), Purtic (46 Diomande), Seto, Grozav, Ţicu (cpt) – Irobiso (90+1 Dumitriu), Budescu (68 Moldoveanu). Antrenor: Florin Pîrvu.
 
Cartonaşe galbene: Dumitraşcu (73), Şerban (81), Orozco (85)/Purtic (24), Meijers (36), Seto (84), Borţa (90+4)
 
Au arbitrat: Marin Barbu – Ferencz Tunyogi şi Adrian Popescu.
 
Rezervă: Bogdan Dumitrache.
 
Arbitru VAR: Ovidiu Haţegan.
 
Arbitru AVAR: Marius Marchidanu.
 
Observatori: Romulus Chihaia (pentru organizare) şi Octavian Şovre (pentru arbitraj).
Foto: Răzvan Păsărică.