Lupii galbeni sunt primii în play-out. FCU1948  Craiova  – Petrolul  Ploiesti 0-1

A treia victorie consecutivă a echipei noastre a venit la Craiova, un 1-0 cu FCU, rezultat stabilit cu reuşita lui Vali Ţicu (68), „căpitanul” marcând, astfel, primul său gol în Superliga!

Cele mai bune două echipe din play-out s-au întâlnit pe „Ion Oblemenco”, iar Petrolul a reuşit să se impună şi să urce, astfel, pe locul şapte, lasând din ce în ce mai în spate lupta pentru supravieţuirea în primul eşalon.

„Lupii” au început mai bine şi, în debutul confruntării din Bănie, au fost mai prezenţi în joc, iar Jair (13 – şut de la 16 metri, deviat de un adversar, mingea trecând foarte puţin pe lângă bara din stânga lui Gurău) şi Ţicu (24 – şut din lateral dreapta, pe lângă coltul scurt) au fost aproape de gol. Craiova, în schimb, a părut destul de timidă, fără prea multe soluţii pe faza ofensivă, dar, chiar şi aşa, echipa gazdă putea intra in avantaj la cabine, dacă, la ultima fază a primei părţi, tânărul Blănuţă (45+3), scăpat singur în careu, ar fi fructificat cea mai mare ocazie de până atunci a meciului!

Oltenii au apăsat acceleraţia în debutul părţii secunde, asta şi în condiţiile unor schimbări ofensive ale lui Nicolo Napoli, dar elevii lui Florin Pîrvu s-au organizat bine şi au securizat zona din faţa porţii lui Vâlceanu, pus la încercare doar de şutul lui Negru (53). Ba, mai mult, la capătul unui contraatac de manual, Irobiso şi Doua, mutat inspirat de către Pîrvu în linia mediană, au dus mingea până la ŢICU (68), în banda stângă, iar “căpitanul” Petrolului a trasat o diagonală perfecta, de la 18 metri, la colţul lung, înscriind, astfel, primul său gol pe scena primului esalon: 0-1!

A fost reuşita de care Petrolul a avut nevoie pentru a-şi securiza cele trei puncte, pentru că FCU n-a găsit răspunsul cu care să revină pe tabela de marcaj, Bauza (86) irosind o mare oportunitate, atunci când, din mijlocul careului, complet liber fiind, a trimis peste transversală!

Astfel, după cea de-a treia victorie consecutivă, echipa noastră devine lider solitar în play-out, cu 24 de puncte, unul mai mult decât adversara de seara trecută. Urmează două meciuri consecutive pe „Ilie Oană”, primul lunea viitoare, pe 10 aprilie, de la ora 17.30, cu „lanterna roşie”, CS Mioveni, iar, mai apoi, pe 16 aprilie, de la ora 18.30, cu Universitatea Cluj.

Foto: Remus Badea (www.sportpictures.eu).

FCU Craiova 1948 – FC Petrolul 0-1 (0-1)

Marcator: Ţicu (68).

FCU Craiova: Gurău – Paramatti (78 Mascarenhas), Duarte, Henriques, Huyghebaert – Asamoah (72 Piccolomo), Albu – Negru (72 Sidibe), Bauza, Ganea (46 Bahassa) – Blănuţă (55 Chiţu). Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Petrolul: Vâlceanu – Doua (90+3 Bratu), Papp, Meijers, Mathaus, Ţicu (cpt) – Dumitriu (59 Borta), Seto, Jair – Irobiso (90 Purtic), Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonase galbene: Bahassa (83)/ Irobiso (51), Borta (74), Papp (82).

Au arbitrat: Cătălin Popa – Ovidiu Artene şi Romică Bîrdes.

Rezervă: Iulian Dima.

Arbitru VAR: Marcel Birsan.

Arbitru AVAR: Adrian Ghinguleac.

Observatori: Marian Bucurescu (pentru organizare) şi Vasile Bratu (pentru arbitraj).

Sursă:https://fcpetrolul.ro/fcu-craiova-1948-fc-petrolul-0-1-primii-in-play-out/