Victorie la sfârşitul campionatului regulat. FC Argeş Piteşti- PETROLUL PLOIESTI 0-1
 
Seria neagră a celor patru înfrângeri consecutive s-a încheiat exact când a trebuit, la Piteşti, acolo unde „lupii” au obţinut trei puncte extrem de preţioase în perspectiva luptei din play-out. Victorie la limită, 1-0, graţie reuşitei lui Gicu Grozav din finalul primei reprize.
 
„Mergem la Piteşti să obţinem puncte”, a spus, apăsat, la conferinţa de presă de dinaintea meciului, Florin Pîrvu, iar vorbele tehnicianului s-au adeverit şi pe teren. Scăpaţi de seria incomodă în care adversare i-au fost echipele din fruntea clasamentului, elevii lui Pîrvu au redescoperit gustul victoriei pe terenul unei formaţii cu care vor continua, de săptămâna viitoare, lupta pentru menţinerea în primul eşalon. Cu atât mai important, astfel, acest succes, venit ca o gură de oxigen zdravănă sau, dacă vreţi, ca o injecţie de moral înaintea ultimelor nouă partide din acest sezon.
 
În „Trivale”, meciul s-a deschis din start, cu ocazii importante de ambele părţi. Grozav (13) a luat o acţiune pe cont propriu şi a tras bine, din afara careului, dar puţin peste transversală, pentru ca, la cealaltă poartă, Vâlceanu (17) să aibă o intervenţie magică la şutul expediat, din careu, de către Koubemba! Imediat, Straton (19) şi-a salvat un coechipier, pe Turda, de la marcarea unui autogol, şi, după o perioadă de relativă acalmie, tabela avea să se modifice, până la urmă, aproape de finalul primei părţi. Golgheterii Petrolului, Irobiso şi Grozav, au lucrat o fază de toată frumuseţea, iar Gicu, ajuns la finalizare, a „înţepat” fin balonul, pe lângă Straton, aducându-şi echipa în avantaj: 0-1!
 
După reluare, Vâlceanu a avut şi un pic de şansă, la lovitura liberă executată de către Jakolis de la 25 de metri, ce a lovit butul din stânga portarului petrolist, iar până la final „găzarii” s-au jucat cu situaţiile favorabile, nereuşind, însă, să marcheze golul care să-i scutească definitiv de emoţii. Meciul s-a terminat, până la urmă, cu bine, pentru că nici Argeşul nu a părut să aibă forţa să dovedească defensiva „lupilor”, şi astfel, obţinem cele trei puncte care asigură ceva mai multă linişte înainte de play-out.
 
Debut pe teren propriu, săptămâna viitoare. Rămâne de văzut cu cine
 
Din acest moment putem începe calculele. 
Ştim sigur că, după înjumătăţire, vom aborda faza play-out cu 18 puncte. La fel, în condiţiile în care pentru stabilirea ţintarului celor 9 etape va fi aplicată Tabela Berger, şi cum nu putem termina mai jos de locul 10, vom avea şi garanţia că vom disputa cinci partide pe teren propriu. Prima chiar la finalul săptămânii viitoare, dar numele adversarei va fi cunoscut abia după ce se vor consuma şi ultimele partide ale acestei runde şi vom cunoaşte clasamentul final al sezonului regulat.
 
Prima etapă va avea următoarea configuraţie:
 
Locul 7 – Locul 16
 
Locul 8 – Locul 15
 
Locul 9 – Locul 14
 
Locul 10 – Locul 13
 
Locul 11 – Locul 12.
 
În afara de Petrolul, îşi mai ştiu punctele cu care vor intra în play-out CS Mioveni (locul 16/ 12 puncte, cu rotunjire), UTA Arad (locul 15/ 14 puncte, cu rotunjire), FC Argeş (locul 14/14 puncte, cu rotunjire) şi FC Botoşani (16 puncte). Configuraţia finală a ierarhei va fi cunoscută doar după disputarea ultimelor meciuri ale etapei cu numărul 30: AFC Hermannstad – U Craiova 1948 (duminică, ora 21.00), FCSB – Sepsi OSK (duminică, ora 21.00), Chindia Târgovişte – FC Voluntari (luni, ora 17.30) şi CFR Cluj – Universitatea Cluj (luni, ora 20.30).
 
Foto: Gheorghe Fluşter.