FC Argeş Pitesti–FC Petrolul Ploiesti. Ultima etapă din sezonul regulat.Un nou inceput?video)
 
Sezonul regulat din Superliga se încheie mâine, cu un meci cât se poate de important pentru echipa noastră, în deplasare cu FC Argeş (ora 17.30).
În Trivale, “lupii” merg în căutarea unui rezultat pozitiv, cu care să pună capăt seriei de patru înfrângeri consecutive şi care să le fie de ajutor, în acelaşi timp, pentru partea decisivă a sezonului, atunci când se va da lupta pentru supravieţuirea pe prima scenă. Un meci la fel de important şi pentru gazde, ce trec, la rândul lor, printr-o perioadă deloc fastă, marcată şi de o schimbare petrecută, chiar în această săptămână, la nivelul băncii tehnice.
„Întâlnim o echipă de tradiţie, cu un lot bun, dar care încă se caută. Noi venim după o serie de meciuri grele şi ne dorim foarte mult să facem un joc bun şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv”, a spus Florin Pîrvu, încrezător în faptul că echipa pe care o pregăteşte se află pe o pantă ascendentă, aşa cum a dovedit-o în confruntarea din etapa precedent. „Ultimul joc ne-a dat speranţa că se poate.
E drept, rezultatul nu a fost unul care să ne mulţumească, dar prestaţia noastă a fost la un nivel bun şi sper să păstrăm acest trend. Mergem la Piteşti cu dorinţă mare să câştigăm puncte, ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, nu avem mari probleme de lot şi sperăm ca jocul de mâine să fie un nou început pentru noi”, a mai afirmat tehnicianul „galben-albaştrilor”.
Întâlnirea de la Piteşti poate consemna şi debutul lui Ricardo Grigore în tricoul „lupilor”, fundaşul central ajungând, în această săptămână, la Petrolul, după ce, în prima parte a sezonului, a evoluat pentru FC U Craiova 1948. „Am fost dorit de oamenii de aici, am fost primit foarte bine şi sunt bucuros că sunt, în acest moment, la Petrolul! Dumnezeu mi-a dat ocazia să joc la echipe cu istorie, cu suporteri minunaţi, iar asta mă motivează şi sper să nu dezamăgesc. Îmi doresc să evolez cât mai bine şi să ajut la îndeplinirea obiectivului”, a mărturisit Ricardo Grigore.
„La Piteşti întâlnim o echipă rănită, dar sper să facem un joc bun şi să obţinem victoria. Este ultimul examen înainte de play-out şi avem nevoie de cele trei puncte! Important este să fim uniţi, să strângem rândurile, să jucăm bine, iar atunci vor veni şi punctele”, a mai spus noul jucător al Petrolului.
 
Partida de mâine va începe la ora 17.30 şi va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Radu Petrescu (Bucureşti) – Mircea Grigoriu (Bucureşti) şi Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe). Rezervă: Claudiu Marcu (Constanţa).
Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache (Bucureşti).
Arbitru AVAR: Cristina Trandafir (Bucureşti). Observatori: Ioan Onicaş (Zalău) şi Ion Căţoi (Bucureşti).
 
Ce ne aşteaptă în play-out
 
Calculele pentru faza play-out sunt greu de făcut, doar meciurile din ultima rundă urmând să limpezească situaţia din clasament la nivelul locurilor 7-16. În funcţie de poziţionarea din ierarhia finală a sezonului regulat se va face şi programul din play-out, aplicându-se metoda „Tabelei Berger”.
Conform regulamentului, în play-out se va juca doar un singur tur, fiecare echipă având de disputat, astfel, un total de 9 meciuri, iar la drum se va pleca după înjumătăţirea punctajului acumulat de-a lungul sezonului regulat. Astfel, distanţele dintre echipe vor fi foarte mici, iar lupta pentru supravieţuire se anunţă a fi una extrem de palpitantă. Ultimele două clasate vor retrograda direct, în vreme ce ocupantele poziţiilor 13 şi 14 vor susţine jocuri de baraj cu formaţiile de pe locurile 3 şi 4 din eşalonul secund.
 
Prima etapă din play-out se va juca în intervalul 17-20 martie, iar, după aceea, campionatul va fi întrerupt pentru două săptămâni, urmând să facă loc acţiunilor echipelor reprezentative.