Nici cu oltenii. FC Petrolul Ploiesti – Universitatea Craiova 0-1
Cel mai bun meci din seria celor patru, în care adversare au fost echipe ce vor continua lupta pentru titlu în play-off, dar, din păcate, încheiat tot cu o înfrângere! A fost 0-1, pe „Ilie Oană”, în faţa Universităţii Craiova, un rezultat stabilit în prelungirile primei reprize, după golul marcat de către Andrei Ivan (45+4).
„Lupii” ar fi meritat să obţină mai mult dintr-un meci ale cărui evenimente importante s-au derulat în prima repriză. Şi, poate, decisivă în stabilirea rezultatului final a fost intervenţia arbitrajului VAR, atunci când Meijers (37) a trimis mingea în poarta apărată de către Laurenţiu Popescu, însă, după vreo 6-7 minute de analiză video, golul a fost anulat! Probabil pentru un posibil ofsaid, la o fază categoric la limită, în care credit s-a dat, până la urmă, defensivei şi nu atacului!
Ar fi fost un gol ce putea încununa, meritat, o primă parte a meciului foarte bună, reuşită de către elevii lui Florin Pîrvu, dar, cum şi norocul pare să-i fi părăsit pe „găzari”, lucrurile au luat o cu totul altă turnură în prelungirile reprizei. Ivan (45+4), liber în faţa porţii lui Vâlceanu, s-a aflat la capătul unei pase a lui Koljic şi a deviat decisiv, înscriind golul ce avea să decidă soarta confruntării.
În repriza a doua, Petrolul a alergat după egalare, dar, în ciuda efortului, tabela nu s-a mai miscat, aşa încât înfrângerea cu numărul 16 din acest sezon s-a contabilizat în clasament în dreptul echipei noastre. Rămânem pe poziţia a 9-a, iar sâmbăta viitoare, la Piteşti, în ultima etapă a sezonului regulat, jucăm un meci care va conta mult în perspectiva luptelor ce se vor da, mai apoi, în play-out.
 
 
 FC Petrolul – Universitatea Craiova 0-1 (0-1)
Marcator: Ivan (45+4).
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu (64 Budescu), Seto, Jair, Ţicu (cpt) – Irobiso, Grozav (79 Bratu). Antrenor: Florin Pîrvu.
 
Universitatea: L. Popescu – Vătăjelu, Zajkov, Badelj (16 Raul Silva), Nchama (46 Vlădoiu) – Isfan, Mateiu, Screciu, Ivan (cpt) (61 Bairam) – Markovic (79 Găman), Koljic (61 Rivaldinho). Antrenor: Eugen Neagoe.
 
Au arbitrat: Horia Mladinovici – Ovidiu Artene şi Sebastian Gheorghe.
 
Rezervă: Andrei Antonie.
 
Arbitru VAR: Sorin Costreie.
 
Arbutru AVAR: Vladimir Urzică.
 
Observatori: Eduard Dumitrescu (pentru arbitraj) şi Marian Bucurescu (pentru organizare).
 
Foto/video: Eduard Mihai Dodoc