Înfrângere usturătoare în fata campioanei.FC Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 2-5
Petrolul nu i-a făcut faţă campioanei, CFR câştigând detaşat meciul disputat, luni seară, pe „Ilie Oană”. Ardelenii s-au impus cu 5-2, scorul căpătând proporţii după pauză, atunci când s-au marcat şase dintre cele şapte goluri ale întâlnirii!
 
Cu multe probleme de efectiv, pe lângă suspendările lui Meijers şi Papp apărând, la ultimele antrenamente de dinaintea jocului, şi accidentarea lui Moldoveanu, „lupii” n-au putut să spere la prea multe în confruntarea cu campioana ultimelor cinci ediţii. Iar calculele hârtiei, cele care o dădeau pe trupa lui Dan Petrescu drept favorită, s-au respectat, CFR-ul arătând, din nou, ca o echipă ultra-pragmatică, una capabilă să înscrie de cinci ori din cinci ocazii avute!
 
Prima repriză n-a fost una deloc rea pentru elevii lui Florin Pîrvu, cu atât mai mult cu cât s-au şi văzut nevoiţi să alerge după egalare încă din startul partidei, în condiţiile în care oaspeţii au deschis repede scorul, Deac (11) trimiţând în plasă un balon respins de către Leitner după un şut al lui Krasniqi. Imediat, Grozav (12) a trecut pe lângă golul de 1-1, „şeptarul” Petrolului nereuşind să găsească ţinta, cu o lovitură de cap, la o centrare a lui Borta, pentru ca, aproape de pauză, celălalt golgheter al „lupilor”, Irobiso (40), să rateze şi el o ocazie mare, atunci când, lansat într-o cursă spre buturile adverse, a fost blocat, în momentul şutului decisiv, de plonjonul la sacrificiu al lui Burcă!
 
Totul avea să se năruie, însă, în prima jumătate a reprizei secunde. „Galben-albaştrii” au avut 24 de minute de „black-out”, în intervalul 49-73, iar Birligea (49), Janga (66) şi Maglica (73) au dus scorul la un neverosimil 0-4! E drept, golul doi venit şi după un posibil henţ al lui Birligea, fază la care, însă, „centralul” Găman nu a avut nimic de obiectat nici după ce a mers la VĂR, chit că impresia generală a fost aceea că, înainte de a şuta spre poartă, jucătorul CFR-ului a atins balonul cu cotul!
 
Veniţi de pe bancă, Bratu (77 – şut de la 10 metri, lateral dreapta, după o pasă excelentă de la Budescu) şi Purtic (82 – şut frumos, de la 25 de metri, lângă bara din stânga lui Scuffet) au mai îndulcit, un pic, amarul unei înfrângeri drastice, dar diferenţa a rămas, oricum, una consistentă, în condiţiile în care şi campioană a mai înscris o dată, prin Boateng (80).
 
Pentru formaţia noastră, locul opt în clasamentul Superligii, cu 33 de puncte, urmează încă două partide, în această săptămână, cu echipe care vor continua competiţia în play-off, FCSB (joi, ora 20.00, „Arena Naţională”) şi Universitatea Craiova (duminică, ora 15.30, „Ilie Oană”).
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.ro).
 
FC Petrolul – CFR Cluj 2-5 (0-1)
 
Marcatori: Bratu (77), Purtic (82)/Deac (11), Birligea (49), Janga (66), Maglica (73), Boateng (80).
 
FC Petrolul: Leitner – Pashov (64 Bratu), Achim, Mathaus – Borta (70 Două), Dumitriu (64 Budescu), Seto (81 Purtic), Jair, Ţicu (cpt) – Irobiso, Grozav (81 Tucaliuc). Antrenor: Florin Pîrvu.
 
CFR: Scuffet – Braun, Kolinger, Burcă, Camora (cpt) – Deac (70 Maglica), Boateng (81 Cvek), Muhar (81 Hoban), Krasniqi (70 Yeboah) – Janga, Birligea (57 Petrila). Antrenor: Dan Petrescu.
 
Cartonaş galben: Boateng (64).
 
Au arbitrat: George Cătălin Găman – Mircea Grigoriu şi Stelian Slabu.
 
Rezervă: Lucian Rusandu.
 
Arbitru VAR: Ovidiu Haţegan.
 
Arbitru AVAR: Adrian Vornicu.
 
Observatori: Marcel Savaniu (pentru arbitraj) şi Ion Căţoi (pentru organizare).