Lupii galbeni cauta puncte pe litoral.Farul Constanţa – Petrolul Ploiesti  (video)
Cu moralul reglat după victoria obţinută, la începutul săptămânii, în confruntarea cu AFC Hermannstadt, petroliştii se pregătesc pentru deplasarea de pe terenul liderului din Superliga, Farul Constanţa.
Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 20.00, la Ovidiu.
Petrolul începe, sâmbătă, seria de „foc”, în care le va întâlni, rând pe rând, pe patru dintre primele cinci clasate din Superliga: Farul, CFR, FCSB şi Universitatea Craiova. Prima adversară este chiar echipa de pe primul loc, Farul Constanţa, întâlnirea de sâmbătă seară fiind prefaţată de către antrenorul Florin Pîrvu şi de fundaşul central Paul Papp, într-o conferinţă de presă organizată astăzi.
„Ne aşteaptă un meci foarte greu, împotriva echipei care, din punctul meu de vedere, joacă cel mai eficient şi mai frumos fotbal din primul eşalon. Dar, şi noi venim după o victorie obţinută la capătul unei prestaţii bune, cu Hermannstadt, aşa încât sunt premise bune ca sâmbătă să vedem un meci frumos”, este de părere tehnicianul „lupilor”.
Acesta nu va avea tot lotul la dispoziţie pentru partida cu Farul, Irobiso fiind suspendat, în vreme ce Tucaliuc, împrumutat de la gruparea dobrogeană, nu va putea evolua în acest meci. „Este clar că ne va lipsi Irobiso, dar sunt convins că cine îl va înlocui va face un meci foarte bun. Nu putem conta nici pe Tucaliuc, în vreme ce Budescu a simţit o înţepătură în meciul de luni, se află, în continuare, sub investigaţii şi urmează să luăm o decizie dacă va putea juca sau nu. Îl vom avea, în schimb, pe Paul Pap, şi eu spun că, prin venirea lui, echipa a câştigat plus-valoare. Este un jucător cu experienţă, cu o carte de vizită impresionantă, de care vestiarul avea nevoie”, a spus Pîrvu, cel pentru care meciul de sâmbătă va fi unul special şi pentru că va avea ocazia să-l înfrunte pe antrenorul sub mandatul căruia a debutat în echipa naţională a României, pe 15 august 2001, într-un amical cu Slovenia.
 „Îl respect foarte mult pe Gică Hagi şi chiar vreau, cu această ocazie, să-i mulţumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o cu mulţi ani în urmă, atunci când mi-a oferit şansa să joc în echipa naţională”, şi-a adus aminte Florin Pîrvu.
Venit la începutul acestei săptămâni la Petrolul, fundaşul central Paul Papp este pregătit să intre şi să-şi ajute noua echipă încă de sâmbătă. „Sunt foarte fericit, în primul rând, că am ajuns aici. Petrolul m-a dorit foarte mult, discuţiile au fost ceva mai vechi, mi-am dat cuvântul că o vin şi asta am făcut. Dar, repet, cel mai important a fost faptul că am simţit că sunt dorit aici”, a spus Papp. „Ne aşteaptă un meci dificil, întâlnim echipa de pe primul loc, dar mergem la Constanţa hotărâţi să facem un joc bun şi să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Sunt pregătit 100%, pentru că m-am antrenat cu Universitatea Craiova, şi îmi doresc să joc bine, să nu dezamăgesc. Am jucat şi în sistem cu trei fundaşi centrali, ultima dată chiar la Craiova, am jucat şi în cel cu doi fundaşi centrali, mă simt bine oricum şi cred că am acumulat suficientă experienţă cât să mă descurc indiferent de sistem. Iar legat de întâlnirea cu Alibec, ce pot să spun… Cred că va fi un duel care pe care, îl cunosc foarte bine, imi este prieten şi sper să am câştig de cauză! Dar nu asta contează, ci importantă este echipa”, a adăugat Papp.
„Lupii” vor pleca mâine dimineaţă spre Constanţa, acolo unde vor efectua un antrenament în cursul după-amiezii. 
Partida cu Farul se va disputa sâmbătă, de la ora 20.00.