Florin Pârvu, prezentat oficial ca antrenor al echipei PETROLUL PLOIESTI
 
Numirea lui Florin Pârvu în funcţia de antrenor principal al echipei noastre a fost confirmată astăzi, noul tehnician al „galben-albaştrilor” fiind prezentat, oficial, într-o conferinţă de presă.
Petrolul a mers pe linia numirilor de antrenori proveniţi din rândul foştilor jucători importanţi ai clubului, iar, de astăzi, Florin Pârvu a preluat conducerea tehnică a primei echipe. „Am trecut prin două zile dificile, după cele ce s-au întâmplat la Botoşani. Nae Constantin a decis ca lucrurile să se termine în acest moment şi trebuie să punctăm faptul că nu noi ne-am dorit acest lucru! 
Aşa a crezut el, că este mai bine să vină altcineva în locul lui, şi trebuie să-i mulţumim şi lui, şi lui Vali Bădoi, pentru tot ceea ce au realizat în această perioadă. 
Am avut o relaţie extraordinară cu Nae, pot să spun că ne-am despărţit cu lacrimi în ochi, şi sunt convins că rezultatele pe care le-a avut aici îl vor ajuta în carieră, la fel cum sunt sigur că, în viitor, drumurile lui şi ale Petrolului se vor intersecta din nou”, a spus Claudiu Tudor.
„Am hotărât să mergem pe linia antrenorilor locali şi primul nume pe care l-am pronunţat a fost acela al lui Florin Pârvu!
 Ne-am inţeles imediat, cred şi am mare încredere în el că va redresa lucrurile. Prin venirea lui Florin aducem şi un suflu nou şi mă bazez foarte mult pe dorinţa lui de a confirma ca antrenor. La fel, mă bazez pe dragostea pe care o are pentru acest club, pentru că este un fost căpitan al aceste echipe, este trup şi suflet pentru Petrolul, şi aşa cum Nae a făcut lucruri senzaţionale aici, sunt 100% convins că şi Florin va face acelaşi lucru. Are tot sprijinul nostru, are mână liberă, restul depinde de Dumnezeu, dar şi de băieţi şi de ceilalţi din staff”, a adăugat oficialul „galben-albaştrilor”.
Chiar înainte de a intra în conferinţa de presă, Florin Pârvu a avut o prima discuţie cu noi săi elevi.
„Când am intrat în vestiar şi am dat mâna cu jucătorii, toţi m-au privit în ochi! Şi le-am transmis că eu am mare încredere în vestiar. 
Am fost un luptător ca jucător, nu am cedat niciodată, am evoluat în absolut toate ligile din România, am meciuri şi în echipa naţională, aşa că le-am spus că au în faţa lor un exemplu că se poate! 
Este un moment zero, toţi jucătorii au acelaşi statut, indiferent de nume sau de naţionalitate, dar trebuie să demonstreze, la antrenamente şi la meciuri, că pot aspira la tricoul de titular! N-am nici prietenii şi nici duşmănii cu vreun jucător, le-am cerut în schimb foarte mult respect”, a spus noul antrenor al petroliştilor.
„Sunt bucuros că sunt aici şi pot să spun că este provocarea carierei! Mă consider acasă, şi când spun asta, o spun cu „A” mare. Mi-am dorit foarte mult să mă întorc la Petrolul, pentru că am mai avut aici o experienţă, ca antrenor secund, în 2014, cu Răzvan Lucescu, am venit cu inima deschisă şi sunt sigur că vom face treabă bună”, a continuat Pârvu. „Debutul meu ca jucător la Petrolul a fost, în 1995, într-un meci cu Inter Sibiu! Acum, soarta a făcut ca şi debutul meu ca antrenor principal al Petrolului să fie tot cu echipa din Sibiu, chiar dacă acum se numeşte Hermannstadt! Urmează o serie de meciuri foarte grele, dar nu este deloc imposibil să aducem puncte. Rolul meu este să facem un grup unit, pentru că totul pleacă din vestiar. Dacă vestiarul nu este unit şi sunt disensiuni, asta se va vedea în teren. Eu sunt convins că vom face un vestiar de temut!”, a adăugat Florin Pârvu, cel care, ca jucător, a evoluat de 91 de ori cu Petrolul pe prima scenă a fotbalului românesc.
Noul antrenor al Petrolului a parafat un angajament valabil pentru un sezon şi jumătate, iar luni, de la ora 20.00, se va afla pentru prima data în calitate de antrenor principal pe banca „găzarilor”, la meciul de pe „Ilie Oană” cu AFC Hermannstadt Sibiu, contând pentru etapa a 25-a din Superligă.
 
Sursă:FCPETROLUL.ro