Blestemul ultimelor minute s-a intors pe ”„Ilie Oană”.PETROLUL PLOIESTI-Chindia Targoviste 1-2

PETROLUL PLOIESTI   a pierdut şi cel de-al doilea joc oficial din acest an, 1-2 pe „Ilie Oană”, cu Chindia Târgovişte! Am condus la pauză, după golul din penalty al lui Gicu Grozav (27), dar ne-am prăbuşit în ultimele 20 de minute, atunci când Cooper (70) şi Popa (85) au parafat revenirea oaspeţilor!

Greu de digerat un astfel de rezultat! 70 de minute în care Petrolul a fost echipa care s-a descurcat mult mai bine pe un teren extrem de greu, a dominat clar şi doar lipsa de şansă, poate şi de concentrare în momentele critice, au împiedicat-o să se detaşeze pe tabela de marcaj şi să se îndrepte spre o victorie confortabilă. Iar, mai apoi, 20 de minute de coşmar, cu Chindia lovind de două ori aproape din nimic, şi cu „lupii” prăbuşiţi, la final, în noroi, înţelegând, probabil, că au trecut pe lângă trei puncte mari de tot (ce bun ar fi fost, până la urmă, şi unul singur!!!), într-o perioadă în care, din punct de vedere sportiv, nimic nu mai pare să se lege!

Cum s-a scris scenariul unui film cu final „horror”? Cu un început alert, cu o primă ocazie a lui Dumitriu (13), al cărui şut, din afara careului, a fost respins de Căbuz, dar şi cu o replică a dâmboviţenilor, Leitner (17) având o paradă de excepţie la şutul lui Popa. Imediat, Irobiso (19), scăpat singur pe centru, a trimis pe lângă portarul advers, dar şi pe lângă bară, iar mai apoi, cu o reluare din mijlocul careului, l-a ţintit, practic, pe Căbuz (23)!

Firesc, dominarea petrolistă avea să se concretizeze şi pe tabela de marcaj. Moldoveanu a recuperat, din faţa lui Cornel Dinu, o minge ce s-a oprit în noroi, fundaşul central al oaspeţilor a intervenit târziu şi l-a „cosit” pe mijlocaşul „lupilor”, iar GROZAV (27) a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă, părând să trimită lucrurile pe făgaşul normal. Până la pauză se putea face 2-0, dar Căbuz s-a întins şi a respins „torpila” lui Borţa (31), la fel cum şi după reluare diferenţa se putea dubla, însă acelaşi Căbuz (55) a prins, chiar pe linia porţii, o minge ricoşată din coechipierul său, Celea, iar Mathaus (55) n-a cadrat ţinta cu o lovitură de cap trimisă din careu, balonul trecând la o palmă peste transversal!

Brusc, şi aproape de nicăieri, siguranţa din jocul trupei lui Nae Constantin s-a risipit, lăsând loc unui final de meci pe care nimeni şi nimic nu-l anticipa. Chindia a egalat prin Cooper (70), cel care a ştiut cum să se plaseze astfel încât să scape din marcaj şi să reia, cu capul, o centrare venită, de pe dreapta, de la Vorobjovas, iar Popa (85) a definitivat un rezultat de coşmar pentru noi, punctând cu un şut din lateral dreapta, la colţul scurt! Şi nici măcar şansa nu ne-a mai fost aproape, pentru că, în prelungiri, Căbuz a mai făcut o minune, refuzându-ne fie şi o remiză!

Rămânem, astfel, fără punct câştigat în 2023, dar ne vom păstra, şi după etapa a 23-a, poziţia a şaptea în clasament.

Urmează o deplasare lungă, la Botoşani (luni, 6 februarie, ora 17.00), acolo unde trebuie să întrerupem seria neagră şi să reîncepem să adunăm punctele de care vom avea atâta nevoie în faza a doua a campionatului.

Foto: Cristi Stavri.

FC Petrolul – Chindia Târgovişte 1-2 (1-0)

Marcatori: Grozav (27)/Cooper (70), Popa (85).

FC Petrolul: Leitner – Achim, Meijers, Mathaus – Borţa, Purtic, Dumitriu (79 Seto), Ţicu (cpt) – Moldoveanu (79 Budescu), Irobiso, Grozav. Antrenor: Nicolae Constantin.

Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Corinus, Dinu (cpt) (46 Vorobjovas), Ioniţă (76 Perianu) – Neguţ, Dulca (76 Dumitraşcu), Akhmatov (46 Cooper) – Popa (88 Boldor), Popadiuc. Antrenor: Anton Petrea.

Cartonaşe galbene: Dumitriu (24), Achim (63)/Celea (5), Dinu (27).

Au arbitrat: Viorel Flueran – George Neacşu şi Romică Bîrdeş.

Rezervă: Cătălin Popa.

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.

Arbitru AVAR: Gabriel Stroe.

Observatori: Adrian Vidan (pentru arbitraj) şi Adrian Pitu (pentru organizare).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/fc-petrolul-chindia-1-2-cosmarul-finalurilor-de-meci-s-a-intors/