PETROLUL PLOIESTI a reînceput cu stângul campionatul. CS Mioveni-PETROLUL PLOIESTI 1-0
 
PETROLUL PLOIESTI a reînceput cu stângul campionatul, iar înfrângerea de la Mioveni doare, cu atât mai mult cu cât a fost înregistrată în faţa ultimei clasate şi într-un moment în care, cu un rezultat pozitiv, ne puteam aşeza pe o cu totul altă traiectorie în Superliga. Golul ex-petrolistului Bogdan Rusu (11) a fost suficient pentru ca formaţia argeşeană să câştige toate cele trei puncte şi să ia o gură zdravănă de oxigen în lupta pentru supravieţuirea în primul eşalon.
 
Trupa lui Nicolae Constantin a mers cu speranţe mari la Mioveni, dar s-a văzut repede nevoită să-şi reconsidere planurile. Asta pentru că echipa gazdă, una restructurată din temelii în această pauză scurtă de iarnă, a început cu mult elan şi a deschis scorul prin Bogdan Rusu (11), cel care a înscris cu un şut din careu, venit după o învălmăşeală produsă, în urma unui corner, în faţa porţii ploieştene.
Ofensiv, Petrolul a reacţionat destul de greu. Seto (17) i-a dat primele emoţii lui Greab, cu o lovitură de cap, apoi Bratu (19) a trimis un şut bun de la 12-13 metri, dar peste transverală! Budescu (25) a fost şi mai aproape de egalare, cu o reluare pe lângă colţul scurt, după o pasă venită, din stânga, de la Grozav, iar lui Mathaus (33) i-a fost refuzat golul de către Sno, jucătorul gazdelor respingând, de pe linia porţii, mingea trimisă cu capul de către fundaşul „găzarilor”! Adevărat e şi că Mioveniul a irosit câteva ocazii bune să se desprindă pe tabelă, una dintre cele mai mari şanse aparţinându-i lui Antal (39), cel care a scăpat singur pe centru, dar a trimis în blocajul lui Leitner.
 
„Lupii” au mutat la pauză, scoţând un fundaş central, pe Achim, pentru a trimite pe teren un vârf de meserie, Irobiso, iar după o oră de joc Nicolae Constantin a părut să mizeze totul pe cartea ofensivei, în condiţiile în care i-a aruncat în lupta şi pe Moldoveanu şi Tucaliuc. Doar că golul izbăvitor nu a venit, chiar dacă Petrolul a preluat controlul şi a dominat teritorial, Grozav (64 – nu a reuşit să reia în plasă, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Budescu) sau Irobiso (72 – lovitură de cap, peste poartă) trecând pe lângă 1-1!
 
În plus, şi centralul Rareş Vidican a greşit flagrant, cu zece minute înainte de final, atunci când, după o fază în care Moldoveanu a fost faultat evident în careu de către Burnea, a mers să vadă acţiunea la monitorul VAR, dar, greu de înţeles, nu a dictat penalty, o decizie care, aşa cum a concluzionat toată lumea, s-ar fi impus perfect!
 
S-a terminat, astfel, 1-0 pentru CS Mioveni, un rezultat care ţine Petrolul pe locul 7 în clasament, poziţie pe care, indiferent de rezultatele ce vor fi înregistrate în jocurile din zilele următoare, formaţia noastră şi-o va păstra şi după această rundă. Sâmbătă, de la ora 17.00, va fi primul meci pe „Ilie Oană”, cu Chindia Târgovişte, şi o şansă bună pentru un rezultat care să ne facă să trecem repede peste dezamăgirea de astăzi.
 
Foto: Cristi Stavri.
 
CS Mioveni – FC Petrolul 1-0 (1-0)
 
Marcator: Rusu (11).
 
CS Mioveni: Greab – Sno (68 Rădescu), Garutti, Scarlatache (cpt), Burnea (87 Şerbănică) – Panait, Lixandru – Antal, Benchaib (76 Diallo), Carnat (87 Balaur) – Rusu (87 Buziuc). Antrenor: Nicolae Dică.
 
FC Petrolul: Leitner – Achim (46 Irobiso), Meijers (cpt), Mathaus – Doua, Purtic (60 Moldoveanu), Seto (70 Dumitriu), Velisar – Bratu (60 Tucaliuc), Budescu, Grozav. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Cartonaşe galbene: Panait (71)/Velisar (29), Seto (34), Budescu (41), Doua (78).
 
Au arbitrat: George Vidican – Adrian Popescu şi Stelian Slabu.
 
Rezervă: Bogdan Dumitrache.
 
Arbitru VAR: Florin Andrei.
 
Arbitru AVAR: Iuliana Demetrescu.
 
Observatori: Ion Marin (pentru organizare) şi Irina Mârţ (pentru arbitraj).