Lupii galbeni au câştigat primul amical al anului
Petrolul s-a impus în primul test al anului, desfăşurat luni, la Side, în compania formaţiei azere de prim-eşalon PFC Turan Tovuz.
Formaţia noastră a câştigat cu scorul de 3-2 (2-1), golurile fiind înscrise de către Gicu Grozav (27, 42) şi Bart Meijers (52).
După patru zile cu câte două antrenamente, „lupii” au susţinut, în această după-amiază, primul joc de verificare al cantonamentului de la Side, testul fiind trecut cu brio, atâta vreme cât s-a încheiat cu o victorie, dar lăsând în urmă şi ceva probleme medicale, după ce Huja şi Tucaliuc s-au accidentat şi au părăsit terenul pe parcursul reprizei secunde.
Meciul n-a început foarte bine pentru elevii lui Nicolae Constantin, pentru că, la una dintre primele acţiuni ofensive, azerii au reuşit să deschidă scorul, Nazim (6) învingându-l pe Vâlceanu după o cursă pe stânga şi un „lob” peste portarul petrolist: 0-1.
Continuarea, însă, le-a aparţinut „găzarilor”, ofensiva dirijată de către Budescu începând să producă ocazii la poarta adversă. Şi, pe fondul dominării petroliste, GROZAV (28) a restabilit egalitatea, fructificând, cu o lovitură de cap expediată din mijlocul careului, o centrare venită, de pe dreapta, de la Dumitriu: 1-1. Tot GROZAV (42) şi-a adus echipa în avantaj cu puţine momente înainte de pauză, înscriind după o pătrundere pe centrul defensivei adverse: 2-1.
Desprinderea s-a produs la şapte minute după reluare, la o fază fixă: Ţicu a bătut perfect o lovitură liberă de pe stânga, iar MEIJERS (52), scăpat de marcajul advers, a trimis în plasă, cu capul, din marginea careului mic: 3-1.
Scorul final aveau să-l stabilească azerii, Huseynov (65) transformând o lovitură de pedeapsă, dar ultima parte a meciului a fost marcat de accidentările lui Huja şi Tucaliuc. Huja chiar în faza ce a precedat penaltiul, atunci când, la un duel în tuşă, a acuzat o problemă la genunchi, iar Tucaliucdupă ce a fost atacat tare de un adversar, alegându-se cu o lovitură la piciorul stâng! Rămâne de evaluat, în orele următoare, starea celor doi jucători, sperându-se ca problemele să nu fie foarte serioase şi ei să poată reveni, cât mai curând, la antrenamente.
Iată şi jucătorii la care Nicolae Constantin a apelat în meciul de astăzi:
 
FC Petrolul (repriza 1): Vâlceanu – Achim, Olaru (cpt), Huja – Ciobanu-Vanghele, Dumitriu, Purtic, Velisar – Bratu, Budescu, Grozav.
 
FC Petrolul (repriza 2): Moroz – Mathaus, Meijers, Huja – Olaru, Seto, Dumitriu, Ţicu – Tucaliuc, Moldoveanu, Grozav. Pe parcursul părţii secunde au mai intrat Borţa, Pătraşcu, Tolea, Mario Ioniţă şi Bucur.
 
Următorul test al stagiului din Turcia se va disputa miercuri, de la ora locală 15.00, în compania formaţiei poloneze Lechia Gdansk.