Lupii galbeni s-au intors la treaba
 
Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de primul meci oficial din 2023, petroliştii au efectuat, în această după-amiază, primul antrenament al anului. Reunirea lotului a avut loc la stadionul „Ilie Oană”, iar stafful tehnic al „galben-albaştrilor” a avut sub comandă 26 de jucători:
Portari: Octavian Vâlceanu, Sebastian Moroz, Andrei Jercălău.
Jucători de câmp: Florin Borţa, Georgi Pashov, Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Marian Huja, Bart Meijers, Mathaus Lima Santos, Alberto Olaru, Cosmin Achim (FC Voluntari), Valentin Ţicu, Mihai Velisar, Lucian Dumitriu, Cosmin Tucaliuc, Mario Bratu, Gicu Grozav, Constantin Budescu, Harrison Manzala, Robert Moldoveanu (Farul Constanţa), Cătălin Tolea, Raul Bucur, Mario Ioniţă (FCP U19), Alessio Tudor (FCP U19), Mihnea Rădulescu (FCP U19) şi Juan Pătraşcu (FCP UI9).
 
Trei noutăţi, patru promovaţi de la „tineret”
 
Pentru primul antrenament al anului, capitolul „noutăţi” a propus trei nume noi: atacantul Robert Moldoveanu, fundaşul central Cosmin Achim şi fundaşul dreapta Marius Ciobanu-Vanghele.
Robert Moldoveanu (23 de ani) s-a despărţit în această iarnă de Farul Constanţa şi este aproape să ajungă la o înţelegere cu gruparea noastră. Pentru tânărul jucător ar fi o revenire la Petrolul după patru ani, el îmbrăcând tricoul „galben-albastru” şi în primăvara lui 2019, atunci când, în eşalonul secund, a bifat 17 prezenţe şi opt goluri marcate.
Cosmin Achim (27 ani) şi-a încheiat conturile cu FC Voluntari şi va fi, din acest început de an, jucătorul Petrolului.
Cu peste 100 de prezenţe la nivelul primului eşalon, Achim a jucat, pe parcursul acestui sezon, de şapte ori pentru gruparea ilfoveană, trecându-şi în cont şi o reuşită, în meciul cu CS Mioveni.
Marius Ciobanu-Vanghele (19 ani) vine de la divizionara secundă Unirea Slobozia şi va fi evaluat, în perioada următoare, de către staff-ul tehnic al „lupilor”. Tânărul fundaş dreapta a mai jucat pentru Academica Clinceni şi Universitatea Cluj.
De asemenea, la primul antrenament au fost prezenţi şi mai mulţi jucători tineri, cu toţii proveniţi din pepiniera clubului. Astfel, Mario Ioniţă, Alessio Tudor (ambii născuţi în 2006), Mihnea Rădulescu (2005) şi Juan Pătraşcu (2004) se vor antrena în perioada următoare cu prima echipă, la fel ca şi Constantin Tolea şi Raul Bucur, ultimii doi cu prezenţe constante la antrenamentele seniorilor în ultimul an.
 
Despărţiri şi învoiri
 
Faţă de efectivul cu care s-a încheiat anul 2022, la antrenamentul de astăzi nu au participat Simon Măzărache şi Marius Cioiu, ei nemaintrând în calculele staff-ului tehnic pentru restul sezonului. Au mai lipsit, de asemenea, Andreas Leitner, Takayuki Seto şi Jair Silva, cei care au fost plecaţi acasă în vacanţă şi, în funcţie de cum au avut biletele de avion, vor sosi în România astăzi şi în cursul zilei de mâine. De asemenea, şi atacantul Christian Irobiso a întârziat, la rândul său, dar nigerianul întâmpină dificultăţi şi în ceea ce priveşte obţinerea vizei pentru Turcia, situaţie în care este destul de probabil să rateze o bună parte a stagiului din Antalya.
 
Cebotaru urcă în staff!
 
O noutate avem şi în staff, acolo unde, din această iarnă, a fost cooptat Eugeniu Cebotaru! Ajuns la vârsta de 38 de ani, fostul internaţional al Republicii Moldova a decis să îmbrăţişeze o carieră tehnică şi va fi unul dintre asistenţii lui Nicolae Constantin!
Cu o carieră frumoasă în urmă, în care a câştigat de două ori Cupa Moldovei şi a îmbrăcat de 68 de ori tricoul primei reprezentative a ţării sale, Cebotaru se află la Petrolul din vara lui 2021, fiind, în sezonul trecut, unul dintre oamenii cheie ai promovării pe scena primului eşalon.
 
Mult succes, în noua activitate, Ciobi!
 
De mâine în Antalya
 
„Lupii” vor pleca mâine, în jurul prânzului, cu o cursă de linie spre Antalya, acolo unde se vor afla în cantonament până pe data de 14 ianuarie. În acest interval, elevii lui Nicolae Constantin îşi vor stabili cartierul general la The Sense Deluxe din Side şi au programate şi trei jocuri de verificare, toate în compania unor echipe de prim eşalon: Turan Tovuz (9 ianuarie/Azerbaidjan, locu l 6), Lechia Gdansk (11 ianuarie/Polonia, locul 14) şi ŢSKA 1948 Sofia (13 ianuarie, Bulgaria, locul 3).
Primul meci oficial al anului se va disputa pe 21 ianuarie, de la ora 17.00, la Mioveni.