Lupii au incheiat anul cu o remiza ”acasa”.PETROLUL PLOIESTI-FCU 1948 Craiova 1-1

Încheiem anul cu un rezultat de egalitate pe „Ilie Oană”, 1-1 cu U Craiova 1948, dar şi cu 30 de puncte şi o clasare pe locul opt la intrarea în vacanţa de iarnă, foarte aproape de graniţa dintre play-off şi play-out.

Tur-retur, Petrolul i-a luat patru puncte din şase Craiovei, dar foarte bine putea avea şi procentaj maxim, dacă ultimul meci al anului ar fi venit la pachet şi cu ceva mai multă şansă. Aşa cum anticipa, înainte de joc, Nicolae Constantin, duelul de astăzi a fost diferit de cel câştigat de către olteni, la începutul lunii, tot pe „Ilie Oană”, în Cupa României, asta şi pentru că, de această data, replica „lupii” a fost una mult mai viguroasă.

Lucru care s-a văzut încă din start, pentru că Grozav a avut, în minutul trei, o primă mare ocazie să deschidă scorul, dar lovitura sa de cap, expediată din şapte metri, s-a dus exact pe direcţia lui Gurău! Apoi, meciul a „lâncezit” până aproape de pauză, dar s-a „aprins” pe finalul primei părţi. Leitner (42) a intervenit salvator şi a blocat o minge deviată de către Meijers, după un şut al lui Bauza, iar ultima fază a reprizei a adus şi deschiderea de scor, un gol născut din „şiretenia” lui Budescu şi confirmat de instinctul de golgheter al lui Irobiso! Budescu a bătut repede un corner de pe dreapta, prinzându-i nepregătiţi pe olteni, iar IROBISO (45+1), desi surprins şi el, într-o primă fază, de decizia coechipierului său a reuşit, totuşi, să se redreseze la timp şi, cu o lovitură de cap, să aşeze balonul lângă bara din dreapta lui Gurău: 1-0!

Imediat după reluare, tot Irobiso a avut şansa desprinderii, de două ori în decurs de doar câteva secunde, dar n-a reuşit să modifice, din nou, tabela din situaţii extrem de favorabile! Prima data a reluat, din şase metri, în braţele lui Gurău, după o centrare perfectă a lui Borţa, iar, mai apoi, a „şters” balonul cu capul la o pasă a lui Huja, dar fără să reuşească să-l şi trimită pe spaţiul porţii adverse!

Lasaţi, astfel, să „trăiască”, „alb-albaştrii” s-au trezit din pumni şi au fost la un pas să întoarcă soarta meciului. Bauza (62) a restabilit egalitatea cu un şut din marginea careului mare, ce l-a lăsat fără replică pe Leitner, iar patru minute mai târziu Iancu a trimis balonul în plasă, cu o lovitură de cap din faţa porţii, dar VAR-ul a confirmat poziţia de ofsaid în care se afla atacantul oaspeţilor!

Acelaşi VAR care avea să influenţeze decisiv finalul de meci, determinându-l pe Istvan Kovacs să ia două decizii capitale. Mai întâi, centralul abia întors de la Campionatul Mondial i-a anulat un gol lui Jair (83), considerând că Irobiso, aflat în afara jocului, a fost pe traiectoria balonului şi l-ar fi derutat pe Gurău, cel care scăpase balonul în poartă, iar, mai apoi, l-a eliminat pe mijlocaşul brazilian al Petrolului, pentru o lovitură, din spate, aplicată lui Duarte!

S-a terminat astfel, 1-1, un rezultat ce ţine Petrolul exact la jumătatea ierarhiei, în momentul în care se intră în pauza de iarnă. Superliga se reia pe 21 ianuarie, ultimele opt etape ale sezonului regular urmând să se consume până pe 11 martie, atunci când se va trage linie şi vom afla cine va merge în play-off şi cine va continua lupta pentru supravieţuire.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu) şi Cristi Stavri.  

FC Petrolul – U Craiova 1948 1-1 (1-0)

Marcatori: Irobiso (45+1)/Bauza (62).

FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borţa, Seto (83 Dumitriu), Jair, Ţicu (cpt) – Budescu (73 Măzărache), Irobiso, Grozav (90+1 Olaru). Antrenor: Nicolae Constantin.

U Craiova: Gurău – Negru, Duarte, R. Grigore, Huyghebaert – Albu, V. Achim – Baeten, Bauza (cpt), Bahassa – G. Ganea (57 Iancu). Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Ţicu (5), Borţa (51), Seto (70), Olaru (90+3)/V. Achim (21).

Cartonaş roşu: Jair (87).

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.

Rezervă: Marian Barbu.

Arbitru VAR: Adrian Viorel Cojocaru

Arbitru AVAR: Cristina Trandafir.

Observatori: Marian Salomir (pentru arbitraj) şi Marian Bucurescu (pentru organizare).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/fc-petrolul-u-craiova-1948-final-de-an-cu-remiza-pe-ilie-oana/