PETROLUL PLOIESTI-FCU 1948 Craiova. Ultimul meci al lupilor din 2022.Conferinta de presa
Cu un parcurs peste aşteptările multora în primele 20 de etape din Superliga, formaţia noastră va încerca, mâine, să-şi întărească poziţia din clasament şi să aibă, astfel, o vacanţă mult mai liniştită din punct de vedere sportiv. Misiunea nu va fi deloc una facilă, pentru că adversară ne va fi o echipă ce ne-a bătut chiar la începutul acestei luni, şi tot pe „Ilie Oană”, dar într-un meci din Cupa României. Pe de altă parte, în campionat avem ascendentul moral în faţa oltenilor, pe care i-am învins, în turul sezonului regular, în meciul disputat la Târgu Jiu (1-0, gol Jair).
„Au trecut doar câteva zile de la ultimul meci direct, cel din Cupa României, dar datele problemei sunt, acum, un pic diferite. Şi asta în primul rând din cauza terenului, pentru că a plouat şi, probabil, va fi foarte moale la ora partidei. Însă, trebuie să ne adaptăm la condiţiile de joc şi dacă reuşim să stăm bine pe picioare, dar şi să fim 100% conectaţi mental şi să căutăm să evităm greşelile mari, atunci cred că avem şanse mari să câştigăm”, a spus Nicolae Constantin.
„Important este să nu pierdem! Normal că îmi doresc să luăm toate cele trei puncte, dar, indiferent de deznodământ, pot să spun că pentru mine 2022 a fost un an fantastic, cu o promovare, cu meciurile din primul eşalon şi cu tot ceea ce s-a întâmplat! Aş vrea să-l încheiem cu victorie, dar dacă nu se va întâmpla asta trebuie să obţinem măcar un punct”, a completat tehnicianul „galben-albaştrilor”.
 
Despre meciul de mâine a vorbit şi Florin Borţa, jucătorul născut în Oltenia, la Rm. Vâlcea. „Pentru mine este un meci ca oricare altul, pe care trebuie să-l câştigăm. Va fi dificil, pentru că întâlnim o echipă în formă, dar sper şi cred că o să obţinem cele trei puncte şi o să plecăm liniştiţi în vacanţă. Trebuie să ne facem jocul nostru, iar echipa care va fi mai ambiţioasă şi mai muncitoare va câştiga!”, a spus fundaşul dreapta al „lupilor”.
 
Petroliştii au intrat, în această după-amiază, în cantonament, tot lotul fiind valid, în condiţiile în care nu există indisponibilităţi cauzate de accidentări sau suspendări.
 
Partida de mâine va începe la ora 14.30, biletele fiind disponibile on-line, pe www.entertix.ro (aici), dar şi la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă începând cu ora 09.00. Toţi cei care îşi vor procura bilete pentru meci vor fi participa la o tombolă în care vor fi acordate, ca premii, tricouri, fulare sau eşarfe (detalii aici).
 
Confruntarea va fi condusă de către Istvan Kovacs (Carei), cel care va fi ajutat de către Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraş). Arbitru VAR: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Arbitru AVAR: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Observatori: Marian Salomir (Cluj, pentru arbitraj) şi Marian Bucurescu (Bucureşti, pentru organizare).