Primvus derby vazut din peluza.Rapid-PETROLUL 3-1 (video)
 
Miercuri, 14 decembrie 2022, ziua unui alt duel istoric între Rapid Bucureşti şi PETROLUL PLOIEŞTI.
În jurul orei 14.00 zona gării de Sud din Ploieşti este împânzită de forţe de ordine, acestea aşteptând pe cei 1000 de suporteri ai lupilor care urmau să facă deplasarea spre Capitală.
Ora 15.00 ...
Suporterii lupilor  au ajuns în gară, iar după câteva minute aceştia au dat startul la cântece şi un show pirotehnic a la Ploieşti.
Nota 10 pentru forţele de ordine din Ploieşti care nu au intervenit deloc, la show ul pirotehnic sau dacă vreunul dintre suporteri consuma o bere.
Cu puţină întârziere a venit şi trenul care a dus suporterii lupilor în Capitală.
În tren veselie mare, cântece şi mult optimism.
Bucureşti...o altă ”mentalitate” a jandarmilor
Şi de data aceasta ( a câta oară?!?) suporterii lupilor au fost primiţi de jandarmii bucureşteni  ca Donbas (localitate din Ucraina), parcă era raboi.
Deşi iniţial trebuia ca suporterii ploieşteni  să meargă cu metrolul, jandarmii din Capitală i-a condus la 5 autobuze printr-un gang, după 15 minute de aşteptare.
În  autobuze aceştia au fost înghesuiţi ca sardinele, fără aer...
Ajunşi cu o oarecare întârziere la stadion, suporterii lupilor au avut parte de un alt ”tratament”...accesul s-a făcut greu, controale de acces la sânge şi mulţi nervi.
Duelul peluzelor...
Deşi inferior numeric, suporterii ”găzarilor” au reuşit în unele momente să facă faţa întregului stadion, la sfârşitul primei reprize au dat o replică ”ultrasilor” rapidişti cu o coregrafie şi un show pirotehnic (torţe, petarde şi fumigene).
Din nou la înălţime!
Pauză şi incidentele
În pauză, un fan al ”gazdelor” a pătruns în zona destinată oaspeţilor, a smuls o bucată de pânză din coregrafia ”lupilor” şi au început incidentele între jandarmi şi suporteri, în meleul creat colegul nostru fiind împins de un jandarm deşi arătase legitimaţia de serviciu, colegul având legitimaţia şi telefonul în mână şi intuiţia de a se agăţa de o bară pentru a nu cădea pe scări.
Unul dintre jandarmi i-a spus după aceea dacă are nevoie de îngrijiri medicale (colegul fiind ”lovit ” în zona cervicală cu palma, însă a refuzat, atmosfera fiind prea ”încărcată”.
Suporterii din  zona în care colegul nostru a fost agresat, le-au reproşat jandarmilor că nu ţin cont de nimic şi nu ştiu altceva decât să dea cu pumnul primului care le apare în faţă...
La începutul mitanului secund şi datorită ofiţerului de la ”Dialog”, un băiat de treabă de la IJJ Prahova, spiritele s-au calmat, ultrasii ploieşteni continunand să-şi susţină favoriţii.
Finalul…
După ce arbitrul central a fluierat sfârşitul partidei, ultrasii lupilor după un duel de la distanţă cu rapidiştii şi-au aplaudat favoriţii şi după 15 minute au părăsit paşnic stadionul, urcând în autobuzele care i-au dus la gară.
Cu o întârziere de 20 minute trenul a plecat spre Ploieşti, atmosfera din tren a fost  parţial tăcută, suporterii fiind obosiţi şi îngheţaţi de frig.
În jurul orei 23.30, aceştia au ajuns în Ploieşti şi fiecare plecând spre casă, bucuroşi totuşi că au mai făcut o deplasare frumoasă în Capitală, o deplasare care a scris o nouă filă de istorie în ”Primvus derby”.
Felicitări suporterilor ”petrolişti” pentru atmosferă şi deplasare.
Felicitări echipei pentru jocul foarte bun împotriva rivalei de o viaţă.
Foto:: ”Apasu” şi Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu). 
Video:”Apasu”