Rapid Bucureşti – FC PETROLUL PLOIEŞTI. „Primvs Derby” al României.Conferinţa de presă (video)
Penultima rundă din acest an a Superligii se închide, mâine, cu „Primvs Derby”, meciul dintre Rapid şi FC Petrolul fiind programat să se desfăşoare pe Arena Naţională, de la ora 19.00.
„Primvs Derby”, sau „Unicul Derby”, genul de meci în care nu mai contează poziţiile din clasament sau problemele de orice natură, îşi derulează, mâine, un nou episod. „Un meci între două echipe de tradiţie, un derbi recunoscut, ca atare de către suporterii ambelor echipe, o confruntare în care nu se ţine cont de locul din clasament, de valoarea loturilor, de alte aspect financiare sau nefinanciare, ci doar de ambiţie, de hotărâre şi de cum înţeleg jucătorii să trateze această întâlnire!”, a caracterizat antrenorul Nicolae Constantin confruntarea dintre Rapid şi Petrolul, linie pe care a mers şi căpitanul Valentin Ţicu.
„Este un derbi în adevăratul sens al cuvântului! Rapid are o echipă foarte bună şi a demonstrat asta până acum, pentru că a stat numai în top, dar mâine nu va conta valoarea, ci va fi un meci bazat pe orgoliile jucătorilor şi ale suporterilor! Nu există o favorită, va fi un meci tare şi sperăm să ieşim învingători. Cred că suntem altă echipă faţă de întâlnirea din tur, ne-am maturizat, avem mai multă experienţă, dar, aşa cum am spus, meciul trebuie jucat cu sufletul, pentru orgoliul nostru şi pentru fani!”, a punctat Vali Ţicu.
Pentru jocul de pe Arena Naţională, „lupii” nu au probleme de efectiv, în lot revenind şi atacantul Christian Irobiso, cel care şi-a ispăşit suspendarea de trei partide. Întâlnirea va începe la ora 19.00 şi va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Sebastian Colţescu (Bucureşti) – Daniel Mitruţi (Craiova) şi Adrian Vornicu (Iaşi). Rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea). Arbitru AVAR: Mircea Orbuleţ (Bucureşti). Observatori: Aron Huzu (Sibiu, pentru arbitraj) şi Ion Căţoi (Bucureşti, pentru organizare).
 
Sursa:FCPetrolul.ro