Sfarsit de drum in Cupa Romaniei. PETROLUL PLOIESTI-Universitatea 1948 Craiova 0-1
 
Petrolul şi-a luat la revedere de la ediţia 2022-2023 a Cupei României Betano, după eşecul suferit, în această seară, pe „Ilie Oană”, în faţa lui U Craiova 1948. Oltenii s-au impus la limită, 1-0, cu golul marcat de către Iancu cu zece minute înainte de final, şi au ocupat locul doi în grupă, mergând în sferturi alături de Sepsi Sf. Ghoerghe.
 
Două dintre cele trei condiţii necesare pentru ca „lupii” să ocupe poziţia secundă în Grupa A a Cupei României Betano s-au îndeplinit, dar nu şi cea de-a treia, absolut obligatorie în întreaga matematică a calificării. Sepsi a bătut clar Voluntariul, Slobozia şi Dinamo au terminat la egalitate după un meci nebun, însă Petrolul n-a reuşit să tranşeze duelul cu U Craiova 1948 şi să urce, astfel, în sferturile de finală ale competiţiei.
 
Calificarea a atârnat, însă, de un fir de aţă, totul fiind decis în decurs de doar cîteva zeci de secunde. Ecuaţia s-a rezolvat de-a lungul minutului 80, la scorul de 0-0, atunci când Petrolul a avut şansa să deschidă scorul, dar mingea trimisă de către Tucaliuc a fost respinsă de pe linia porţii de către un fundaş al oaspeţilor, pentru ca, în continuarea fazei, acţiunea să se mute în celălalt careu, iar Iancu l-a învins pe Leitner cu un şut expediat de la 14 metri! Golul victoriei şi, totodată, al calficării oltenilor în sferturile de finală!
 
Până atunci, meciul fusese unul în care şansa a părut să le surândă, pe rând, ambelor combatante. Petrolul a avut cea mai mare ocazie a primei reprize, ratată de Irobiso (34), cu poarta goală, pentru ca partea a doua să le aparţină vizitatorilor, dar Leitner a avut o serie de intervenţii salvatoare în faţa lui Iancu (51), Bauza (61) sau Albu (81).
 
Se încheie, astfel, aventura „lupilor” în ediţia 2022-2023 a Cupei României Betano. Rămâne lupta din campionat, acolo unde cu U Craiova 1948 ne vom revedea curând, la ultima apariţie din acest an, şi tot pe „Ilie Oană”, duminică, 18 decembrie, de la ora 14.30! Dar, până atunci, urmează „Primvs Derby”, meciul cu Rapid fiind programat să se dispute miercuri, 14 decembrie, pe „Arena Naţională”, de la ora 19.00.
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu) şi Cristi Stavri.
 
FC Petrolul – U Craiova 1948 0-1 (0-0)
 
Marcator: Iancu (80).
 
FC Petrolul: Leitner – Pashov (J. Pătraşcu 89′), Alb. Olaru (cpt.), Mathaus, Huja, Velisar – Cebotaru, L. Dumitriu (Cioiu 82′) – M. Bratu (Tucaliuc 63′), Irobiso (Măzărache 82′), Grozav (Budescu 63′). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
U Craiova: Gurău – R. Negru (Ric. Grigore 86′), Paramatti, Andre Duarte, Huyghebaert – Dr. Albu, Asamoah – Baeten (Aur. Chiţu 46′), Bauza (cpt.), Van Durmen (Bahassa 69′), G. Ganea (Gab. Iancu 46′). Antrenor: Nicolo Napoli.
 
Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca – Valentin Avram (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj-Napoca).
 
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea).
 
Arbitru AVAR: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea).
 
Arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).
 
Observator de arbitri: Andrei Ioniţă (Bucureşti).
 
Delegat de joc: Camelia Nicolae (Bucureşti).