Ce seară minunată... PETROLUL PLOIESTI- U Cluj Napoca 2-0
Reluăm campionatul cum nu se poate mai bine, cu un succes care ne aduce şi mai multă linişte în plan sportiv: 2-0 în meciul cu Universitatea Cluj, cu goluri marcate în prelungirile fiecărei reprize, de către Meijers (45+3) şi Cioiu (90+3), şi urcăm, din nou, în zona locurilor de play-off!
 
„Lupii” au încheiat cu bine o săptămână complicată, adjudecându-şi trei puncte de care aveau mare nevoie pentru a se menţine la o distanţă confortabilă de zona „fierbinte” a clasamentului.
Învingând-o pe Universitatea Cluj, pentru a doua oară în acest sezon, formaţia noastră urcă, astfel, la cota 29, cu un avantaj de 11 puncte faţă de rivala din această seară, totodată echipa care ocupă locul 13, primul ce va duce la baraj, şi elevii lui Nicolae Constantin pot privi, astfel, cu mult mai multă linişte, către ultima parte a sezonului regular.
 
Pe „Ilie Oană”, în faţa a circa 4000 de spectatori ce au ţinut să fie alături, ca de fiecare dată, de favoriţii lor, petroliştii au avut o prestaţie sigură, solidă, nelăsând să planeze vreo umbra de dubiu asupra justeţii victoriei. MEIJERS (45+3) a lovit la chiar ultima fază a primei reprize, deblocând tabela cu o lovitură de cap expediată din preajma punctului cu var, după un corner bătut excelent, de pe dreapta, de către Budescu, iar CIOIU (90+3), profitând de o mare gafă a lui Ispas, a stabilit scorul final.
Între cele două reuşite şi-au mai făcut loc ocaziile mari ale lui Ţicu (56) şi Jair (90+1), în vreme ce ardelenii aproape că n-au contat în ofensivă, Leitner având parte de un meci în care n-a fost nevoit să se întrebuinţeze foarte serios.
 
Succesul de sambata seară, cel cu numărul 9 din această ediţie de campionat, duce Petrolul pe locul şase, cu două etape rămase de jucat înainte de pauza de iarnă.
Urmează, acum, un meci în Cupa României, marţi, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”, cu FC U Craiova 1948, iar apoi confruntările cu Rapid Bucureşti (etapa a 20-a, miercuri, 14 decembrie, ora 19.00, Arena Naţională) şi, din nou, FC U Craiova 1948 (etapa a 21-a, duminică, 18 decembrie, ora 14.30, „Ilie Oană”).
 
Foto: Cristi Stavri şi Gică Fluşter.
 
FC Petrolul – Universitatea Cluj 2-0 (1-0)
 
Marcatori: Meijers (45+3), Cioiu (90+3).
 
FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borţa, Jair, Seto, Ţicu (cpt) – Grozav (88 Dumitriu), Budescu (77 Cioiu), Măzărache. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Universitatea: Iliev – Vlădoiu, Piţian, Ispas, Briceag – Filip (cpt), Simion (60 Bălan), Bic (46 Purece) – Haită (46 Horşia), Thiam (74 Remacle), Fulop (46 Ely Fernandes). Antrenor: Eugen Neagoe.
 
Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Adrian Popescu şi Marius Badea.
 
Cartonal galben: Remacle (77).
 
Rezervă: Andrei Antonie.
 
Arbitru VAR: Sorin Costreie.
 
Arbitru AVAR: Bogdan Gheorghe.
 
Observatori: Eduard Dumitrescu (pentru arbitraj) şi Octavian Goga (pentru organizare).