Înfrângere fără replică. Lupii învinşi lejer la Sfântu Gheorghe
Deşi am mers cu speranţe mari la Sf. Gheorghe, după trei victorii consecutive reuşite în campionat, a trebuit, în cele din urmă, să ne recunoaştem învinşi, la capătul unui meci în care Sepsi s-a dovedit a fi mai bună. Dubla lui Rondon (16, 56) a făcut diferenţa pe tabela de marcaj, iar covăsnenii au ajuns, după acest rezultat, la un punct în spatele nostru.
 
Al treilea duel Petrolul – Sepsi din acest sezon, dar primul disputat pe noua arenă din Sf. Gheorghe, s-a încheiat cu victoria echipei lui Cristiano Bergodi. Aflată la patru lungimi distanţă de ultimul loc din play-off, ocupat chiar de către echipa noastră, Sepsi şi-a demonstrat, aseară, forţa, învingându-ne fără drept de apel, după 90 de minute controlate, pe alocuri, autoritar.
 
Omul meciului a fost venezueleanul Mario Rondon, cel care a marcat de două ori şi a înclinat, astfel, decisiv balanţa. Golul care a deschis tabela a venit repede, după un sfert de oră de joc, atunci când Rondon i-a luat „faţa” lui Mathaus şi a trimis, cu capul, în vinclul din stânga lui Vâlceanu, pentru ca, după pauză, în minutul 56, atacantul gazdelor să câştige, din nou, un duel cu fundaşul Petrolului şi să înscrie cu un şut de la 10 metri!
 
Două goluri suficiente cât să scrie istoria meciului, pentru că formaţia noastră n-a reuşit să găsească soluţiile ofensive pentru a pune în pericol poarta lui Niczuly şi să forţeze, astfel, revenirea în meci. Gicu Grozav (80) a avut cea mai bună oportunitate a „lupilor”, atunci când a rămas într-o poziţie favorabilă, în mijlocul careului advers, dar a fost deposedat, chiar în momentul şutului, de către Dumitrescu!
 
Astfel, după trei etape din retur, rămânem cu 26 de puncte şi ocupăm, în continuare, poziţia a şasea. Urmează, în Superliga, o pauză de aproape trei săptămâni, următorul joc oficial fiind programat în jurul datei de 3 decembrie, atunci când, pe „Ilie Oană”, o vom întâlni pe Universitatea Cluj.
 
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Petrolul 2-0 (1-0)
 
Marcator: Rondon (16, 56).
 
Sepsi: Niczuly (cpt) – Aganovic (90+4 Ciobotariu), Ninaj, Tamas, Dumitrescu – Jonathan Rodriguez, Păun, Cosmin Matei (90+4 Achahbar) – Rondon (64 Varga), Safranko, Ştefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi.
 
Petrolul: Vâlceanu – Mathaus (60 Ivanovski), Meijers, Huja – Borţa (46 Pashov), Dumitriu (60 Cebotaru), Seto, Jair, Ţicu (cpt) – Cioiu (46 Budescu), Grozav (86 Manzala). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Cartonaşe galbene: Ninaj (28), Ştefănescu (89)/Mathaus (52).
 
Au arbitrat: Cătălin George Gămăn – George Florinel Neacşu şi Vladimir Urzică.
 
Rezervă: Ionuţ Coza.
 
Arbitru VAR: Sorin Costreie.
 
Arbitru AVAR: Vlad Ionuţ Bârleanu.
 
Observatori: Zoltan Szekely (pentru arbitraj) şi Constantin Stătescu (pentru organizare).
 
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).