PETROLUL PLOIESTI   a invins UTA si se mentine in play off
Victorie cu UTA şiPetrolul Ploiesti se mentine între primele şase echipe din Superliga, când s-au scurs, deja, şi două etape din retur!
A fost 2-1 pe „Ilie Oană”, cu golurile noastre marcate de către Jair (52, pen.) şi Irobiso (67), dar şi cu tradiţionalele emoţii din final, atunci când oaspeţii au forţat egalarea, după ce Otele (76) redusese din handicap.
Reuşim să adăugăm alte trei puncte preţioase la zestrea din clasament, după o victorie obţinută în stilul tuturor celorlalte din acest sezon. Cu multă muncă, sacrificiu, poate şi cu un pic de noroc în unele momentele cheie, dar, într-un final, imposibil de contestat!
Asta pentru că, în afara unui start de joc în care UTA a fost în control, iar Stahl a şi scuturat plasa porţii, însă reuşita a fost anulată pentru un ofsaid confirmat de VAR, iniţiativa le-a aparţinut, mai apoi, elevilor lui Nicolae Constantin. Şi doar ghinionul a făcut ca tabela să nu se modifice până la pauză, pentru că ocazii au fost, dar Jair (15) n-a reuşit să prindă ţinta de la 12-13 metri, apoi l-a „întins” pe Iacob (38) cu un şut de la mare distanţă, iar Seto (43), deşi rămas singur doar cu portarul oaspeţilor, a pus prea puţină forţă în şut şi scorul a rămas la fel ca în primul minut!
Imediat după reluare, VAR-ul şi-a demonstrat, din nou, utilitatea, la un henţ al lui Chindriş, pe care Marian Barbu îl trecuse cu vederea într-o primă fază. „Centralul” s-a dus la monitorul de la marginea terenului, a văzut ce era de văzut şi, firesc, a arătat punctul cu var, iar JAIR a transformat fără emoţii, deschizând, astfel, drumul Petrolului către cel de-al treilea succes consecutiv: 1-0!
Un sfert de oră mai târziu a venit desprinderea, după o fază cât se poate de simplă. Degajare a lui Vâlceanu, deviere cu capul a lui Cioiu şi o pătrundere tip „buldozer” a lui IROBISO (67), cel care i-a pierdut lejer pe drum pe fundaşii centrali de la UTA, l-a evitat pe Iacob cu un dribling elegant şi, după o cursă de peste 20 de metri, a trimis în poarta goală: 2-0.
Finalul n-avea să fie, însă, unul liniştit. Borţa s-a păcălit la o minge aruncată în careu şi l-a lăsat pe Dobrescu să reia spre poartă, balonul a lovit bara, a ricoşat în Otele (76) şi cumva a intrat în poartă, iar, din acel moment, Petrolul avea mai mult de un sfert de oră de suferinţă. UTA s-a mutat în jumătatea noastră, Irobiso a aruncat, şi el, o mână de paie peste vâlvătaia din ultimele minute, văzând un cartonaş roşu direct, dar Vâlceanu a avut adus liniştea, cu o intervenţie decisivă la ultima fază, blocând o minge venită din capul lui…Mathaus!
S-a terminat 2-1, iar cifra 8 s-a conturat în clasament, în dreptul victoriilor Petrolului! Cu 26 de puncte suntem pe locul 6, şi, indiferent de rezultate, vom fi cel puţin tot acolo şi după etapa a 18-a, adică în momentul în care se va intra în pauza pentru Campionatul Mondial!
Până atunci, marţi avem încă un meci pe „Ilie Oană”, în Cupa României, cu Unirea Slobozia (ora 18.15), iar vineri mergem la Sf. Gheorghe, pentru duelul cu Sepsi (ora 21.00), un meci care poate să dea o direcţie şi mai clară în lupta pentru un loc de play-off!
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Borţa, Jair, Seto, Ţicu (cpt) – Cioiu (80 Budescu), Irobiso, Grozav (72 Dumitriu). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
UTA: Iacob – Dobrescu, Chindriş (54 Ubbink), Hoxhallari, Aly Abeid – Anton (cpt), Batha – Stahl (63 Keseru), Pop, Otele (87 Jobelo) – Postolachi. Antrenor: Laszlo Balint.
 
Cartonaşe galbene: Borţa (37), Budescu (90+6)/Dobrescu (28), Postolache (40), Chindriş (45+2).
 
Cartonaş roşu: Irobiso (90+5).
 
Au arbitrat: Marian Barbu – Imre Bucsi şi Stelian Slabu.
 
Rezervă: Cristina Trandafir.
 
Arbitru VAR: Marcel Bîrsan.
 
Arbitru AVAR: Gabriel Stroe.
 
Observatori: Eduard Dumitrescu (pentru arbitraj) şi Mircea Călin (pentru organizare).
 
Foto: Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).