Lupii galbeni au întrerupt seria neagră. PETROLUL PLOIESTI-FC Argeş Piteşti 2-0
Rupem seria negativă şi schimbăm aerul, după victoria clară obţinută, în această seară, pe „Ilie Oană”, în faţa Argeşului! 2-0 la capătul celor 90 de minute, cu golurile semnate de către Gicu Grozav (14) şi Constantin Budescu (84, pen), iar prima parte a sezonului regular din Superliga ne găseşte cochetând cu locurile de play-off!
 
După cinci jocuri consecutive fără punct câştigat, am reuşit, în această seară, să regăsim gustul victoriei. Şi am făcut-o la capătul unei prestaţii convingătoare şi după un meci controlat aproape în totalitate, în care succesul nu ne-a fost pus aproape deloc la îndoială.
 
Începutul a fost, e drept, cu emoţii, pentru că Dobrosavlevici (3) a trimis cu capul, din marginea careului mic, în plasa laterală, la un corner bătut de pe dreapta, dar continuarea nu a mai lăsat loc de interpretări. Irobiso (9) l-a remarcat pe Straton, cu o reluare din 4-5 metri, după care şi-a intrat în rol Gicu GROZAV (13), cel care a rupt echilibru cu o execuţie demnă de perioada în care era un titular obişnuit al echipei naţionale! „Un-doi” cu Irobiso, în mijlocul jumătăţii de teren a oaspeţilor, apoi o preluare, cu capul, pe poziţie viitoare ce i-a permis să demareze pe lângă Tofan şi, odată pătruns în careu, un şut cu care a catapultat balonul sub transversala porţii apărate de către Straton: 1-0!
 
Imediat, Irobiso (15) a avut şansa lui 2-0, dar a ratat de puţin ţinta cu o reluare din careu, după centrarea lui Măzărache, la fel cum a făcut-o şi Mathaus (35), cu o lovitură de cap trimisă la o palmă de bara din dreapta, după o centrare venită dintr-un corner de pe stânga! În replică, până la pauză, Argeşul a sperat la şuturile lui Işfan (22) şi Meza Colli (43), dar, de fiecare dată, Vâlceanu a avut răspunsul potrivit.
 
După reluare, Grozav a contribuit şi la ruperea echilibrului numeric de pe teren, obligându-l pe Alceus (56) să comită un fault echivalent cu cel de-al doilea cartonaş galben şi, automat, cel roşu, iar piteştenii, rămaşi în zece pentru mai bine de o jumătate de oră, şi-au arătat limitele ofensive. Astfel, jocul a devenit la discreţia elevilor lui Nicolae Constantin, cel care a mutat inspirat, doi dintre oamenii veniţi de pe bancă punându-şi amprenta pe golul doi. Bratu, cu un dribling scurt, l-a determinat pe bulgarul Raynov să-l faulteze în careu, iar penaltiul dictat de către Colţescu i-a dat posibilitatea lui BUDESCU să înscrie din nou pentru Petrolul după 12 ani, dar pentru prima data în primul eşalon!
 
2-0 a fost scorul final, iar cea de-a şasea victorie stagională ne duce la cota 20 şi ne dă dreptul să luptăm, în continuare, pentru un loc în play-off! Sâmbătă, 29 octombrie, începem returul sezonului regular, cu un meci pe terenul lui FC Voluntari, ce se va disputa de la ora 19.00.
 
Foto: Cristi Stavri şi Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).
 
FC Petrolul – FC Argeş 2-0 (1-0)
 
Marcatori: Grozav (14), Budescu (84, pen.).
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Borţa (89 Olaru), Seto (89 Dumitriu), Jair, Ţicu (cpt) – Măzărache (58 Bratu), Irobiso, Grozav (79 Budescu). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
FC Argeş: Straton – Tofan (cpt), Dobrosavlevici, M. Constantin, Latovlevici (79 Şerban) – Meza Colli (46 Bertrand), Njike – Calcan (61 Raynov), Alceus, Işfan (79 Creţu) – Garita. Antrenor: Constantin Schumacher.
 
Cartonaşe galbene: Latovlevici (25), Alceus (34, 57), Njike (41), Garita (50), Straton (84).
 
Cartonaş roşu: Alceus (57).
 
Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Sebastian Gheorghe şi Marius Badea.
 
Rezervă: Rareş Vidican.
 
Arbitru VAR: Marian Barbu.
 
Arbitru AVAR: Marius Marchidanu.
 
Observatori: Corneliu Fecioru (pentru arbitraj) şi Ion Ion (pentru organizare).
 
Foto: Cristi Stavri şi Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).