Sase meciuri fara victorie.PETROLUL PLOIESTI a pierdut şi primul joc din grupele Cupei României
 
Parcă nimic nu se „leagă” pentru Petrolul în această periodă. Fără punct câştigat în campionat de cinci meciuri, echipa noastră a pierdut şi primul joc din grupele Cupei României, bifând, astfel, cel de-al şaselea eşec consecutiv! Şi, iarăşi, o înfrângere venită pe fondul unui joc care n-a fost nici pe departe cel mai rău, ci doar, o dată în plus, lipsa de concentrare din unele momente, dar şi câteva erori individuale, au condus la un rezultat favorabil adversarilor. A fost 3-1 pentru Sepsi, după 0-0 la pauză şi după ce Gicu Grozav (48) a deschis scorul în startul părţii secunde, un gol anulat, însă, rapid de reuşitele lui Rondon (51), Ninaj (63) şi Safranko (89).
 
Trupa lui Nae Constantin a început bine meciul şi, după doar două minute, a avut o oportunitate imensă să înscrie. Un contraatac bine jucat şi o pasă impecabilă a lui Cioiu l-au adus pe Măzărache faţă în faţă doar cu Began, dar jucătorul „lupilor” n-a găsit cea mai bună continuare, iar şutul său a fost deviat, în corner, de către portarul vizitatorilor! Jocul a curs, apoi, într-un ritm alert, ambele echipe părând să fie preocupate şi de faza ofensivă, dar nu suficient cât să modifice şi tabela de marcaj până la pauză, chiar dacă la cele două porţi au fost câteva momente „fierbinţi”.
 
Imediat după reluare, GROZAV (48), găsit excelent cu o pasă în stânga careului advers, l-a „executat” pe Began cu un şut în diagonală şi Petrolul părea să fi găsit calea corectă pentru a ieşi din criză: 1-0! Doar că, din păcate, avantajul „galben-albaştrilor” s-a rispit după doar trei minute, Rondon (51) învingându-l pe Leitner cu un şut la colţul scurt, expediat din interiorul suprafeţei de pedeapsă!
 
Dumitriu (57), cu un şut spectaculos, de la mare distanţă, ce a fost deturant, de sub transversală, de către Began, şi Grozav (60), cu o lovitură de cap ratată din marginea careului mic, au trecut pe lângă cea de-a doua reuşită a Petrolului, iar ocaziile s-au răzbunat şi golul a picat tot în poarta lui Leitner, rămas fără replică la reluarea cu capul a lui Ninaj (63), venită după un corner bătut de pe stânga: 1-2!
 
Finalul a consemnat şi singura veste bună a serii, revenirea pe gazon a lui Constantin Budescu, după şase luni de pauză, dar nici măcar „decarul” Petrolului n-a putut schimba soarta confruntării, covăsnenii securizându-şi victoria după ce Safranko (89), cu un şut de la 11 metri, l-a obligat pe Leitner să scoată pentru cea de-a treia oară mingea din plasă!
 
Sepsi s-a impus, astfel, cu 3-1 şi urcă, după prima serie de jocuri, în fruntea Grupei A a Cupei României Betano. Următoarea etapă în această competiţie se va disputa în intervalul 8-10 noiembrie, atunci când Petrolul va juca, în deplasare, cu divizionara secundă Unirea Slobozia, pentru ca ultima rundă să fie programată în perioada 6-8 decembrie, formaţia noastră urmând să o întâlnească atunci, pe „Ilie Oană”, pe FC U Craiova 1948.
 
Până atunci, însă, luni, 24 octombrie, de la ora 18.15 vom încheia turul sezonului regular din Superliga, tot pe „Ilie Oană”, cu meciul contra lui FC Argeş.
 
FC Petrolul – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-3 (0-0)
 
Marcatori: Grozav (48)/Rondon (51), Ninaj (63), Safranko (89).
 
FC Petrolul: Leitner – Borţa, Meijers, Huja, Ţicu (cpt) – Cebotaru (66 Jair), Dumitriu – Bratu (76 Ivanovski), Cioiu (72 Budescu), Grozav – Măzărache (72 Irobiso). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Sepsi OSK: Began – M. Bălaşa, Ninaj (cpt), Tamas, Ispas – Bărbuţ (90 N. Păun), Rodriguez (82 Aganovic), Achahbar (71 Ştefănescu), I. Gheorghe – Golofca (82 Francisco Junior), Rondon (71 Safranko). Antrenor: Cristiano Bergodi.
 
Au arbitrat: Horia Mladinovici – Mircea Mihail Grigoriu şi Bogdan Gheorghe (toţi din Bucureşti).
 
Rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti).
 
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea).
 
Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu (Bucureşti).
 
Observatori: Ioan Onicaş (Zalău, pentru arbitraj) şi Mihai Andrieş (Bucureşti, pentru organizare).
 
Foto: Cristi Stavri şi Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).