”Blestemul” ultimului minut. PETROLUL PLOIESTI  a pierdut la Craiova in prelungiri
Aproape că am pierdut şirul meciurilor pierdute în prelungiri, dar, din păcate, îl ştim cu siguranţă pe cel al înfrângerilor consecutive. La Craiova, în faţa Universităţii, am condus din minutul 58 şi până în minutul 76, dar n-am putut obţine nici măcar un punct, aşa încât seria eşecurilor a ajuns la cinci!
 
În Bănie, „lupii” au pus indigoul peste deplasările recente de la Mediaş, acolo unde Hermannstadul şi CFR-ul ne-au bătut cu goluri marcate dincolo de minutul 90, la capătul unor partide în care nu ne-au fost nici pe departe superioare. Aşa s-a întâmplat şi aseară, contra Universităţii, cu diferenţa că, de această dată, Petrolul a fost echipa care a „deschis” tabela de marcaj, dar n-a putut să profite până la capăt. N-au fost trei puncte, n-a fost nici măcar unul, ci doar amarăciunea unei noi înfrângeri pe care am pus eticheta „nemeritată”, lucru care, însă, are darul să ne consoleze prea puţin în matematica rece a clasamentului.
 
Pe „Ion Oblemenco”, gazdele au început mai bine, cu un şut al lui Cîmpanu (8) deturnat în corner, de sub transversală, de către Vâlceanu. Apoi, Petrolul a echilibrat disputa, a avut, imediat, şi o „contră” la acţiunea curajoasă a lui Huja (10), încheiată cu un şut pe lângă poartă, iar la cabine s-a intrat de pe poziţii de egalitate, asta şi pentru că Vâlceanu (40) a mai avut o paradă salvatoare, la şutul, deviat, al lui Bairam.
 
După reluare, trupa lui Nicolae Constantin a părut că găseşte ieşirea din criză, iar IROBISO (58) a deschis scorul, după ce a urmărit şi a reluat în plasă, cu capul, un balon respins miraculos de către Arlauskis, la o lovitură de cap a lui Huja: 0-1!
 
Craiova a a acuzat şocul, nu s-a regăsit, dar, din păcate, nici petroliştii n-au reuşit să profite şi să „omoare” meciul. Ba, finalul a fost, din nou, unul de coşmar! Vâlceanu (76) n-a putut să controleze o minge trimisă, din lovitură liberă, de către Roguljic, iar Cîmpanu, pe fază, a restabilit egalitatea: 1-1! Şi blestemul prelungirilor a reapărut, minutul 92 dovedindu-se a fi, din nou, fatidic, în condiţiile în care, la o minge aruncată în careu de către Roguljic, brazilianul Rivaldinho a marcat, cu capul, din marginea careului de şase metri, aruncându-i pe Huja şi pe colegii săi în braţele disperării: 2-1!
 
Rămânem, aşadar, cu 17 puncte în clasament, cu o etapă înainte de finalul turului sezonului regular. În Superliga urmează meciul de la Ploieşti cu FC Argeş, ce se va disputa luni, 24 octombrie, de la ora 18.15. Până atunci, însă, tot pe „Ilie Oană”, şi tot de la 18.15, debutăm joi, 20 octombrie, în grupele Cupei României Betano, cu meciul în care o vom avea adversară pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe.
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)
 
Universitatea Craiova – FC Petrolul 2-1 (0-0)
 
Marcatori: Cîmpanu (76), Rivaldinho (90+2)/Irobiso (58).
 
Universitatea: Arlauskis – Screciu, Da Silva, Mitrea – Hanca (60 Markovic), Creţu (70 Vătăjelu), Căpăţână (90+3 Găman), Bancu (cpt) – Cîmpanu, Ivan (60 Rivaldinho), Bairam (70 Roguljic). Antrenor: Mirel Rădoi.
 
Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Pashov, Dumitriu (85 Cebotaru), Seto (cpt), Velisar (75 Ţicu) – Bratu (64 Tucaliuc), Irobiso (75 Ivanovski), Jair (85 Grozav). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Cartonaşe galbene: Bancu (62), Rivaldinho (90+2)/Irobiso (68).
 
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac şi Marius Marchidanu.
 
Rezervă: Cristina Trandafir.
 
Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.
 
Arbitru AVAR: Stelian Slabu.
 
Observatori: Nicolae Grigorescu (pentru arbitraj) şi Ioan Mironaş (pentru organizare).