Seara trista la Ploiesti.PETROLUL PLOIESTI-FCSB 0-2
 
Doar în tribune am fost, ca întotdeauna, de 10 plus! Pe teren, în schimb, lucrurile nu au stat deloc aşa cum ne-am dorit. FCSB ne-a bătut, 2-0, la capătul unui meci în care n-am avut replică decât pe final, după ce adversarii deja se desprinseseră pe tabela de marcaj, cu golul lui Dawa, din prelungirile primei părţi, şi cu reuşita lui Coman, venită în startul reprizei a doua.
 
Din păcate n-am reuşit să depăşim, deşi am avut sprijinul unui stadion arhiplin, criza rezultatelor în care am intrat în ultimele săptămâni. Am început timid confruntarea cu FCSB, iar prima repriză a fost, în mod clar, una a suferinţei. Oaspeţii au „înclinat” terenul spre poarta lui Vâlceanu, salvat de transversală la voleul lui Olaru (4), expediat de la 22 de metri, şi la şutul frumos, din marginea careului, al lui Codrea (27)!
 
La pauză părea să se intre, însă, cu un rezultat „alb”, dar, în prelungiri, Omrani a scos, în stânga, o minge printre Meijers şi Dumitriu, a centrat în faţa porţii, iar Dawa a reluat din 6 metri, deschizând scorul: 0-1!
 
Şi la cum de rău s-a încheiat prima parte, la fel a început şi cea de-a doua, pentru că Codrea (47) a accelerat în dreapta, s-a dus până aproape de linia de fund, de unde a trimis în marginea careului mic, pentru reluarea simplă, dar decisivă, a lui Coman: 0-2!
 
Din acel moment, elevii lui Nicolae Constantin au încercat să reintre în joc, Huja (54) dându-i emoţii lui Târnovanu cu un şut de la mare distanţă. Apoi, Irobiso (67) a ratat cea mai mare ocazie a formaţiei nostre, trimiţând, din faţa porţii, alături de bară, iar finalul n-a mai adus nimic notabil în plan ofensiv, FCSB reuşind să-şi gestioneze avantajul de pe tabela de marcaj.
 
Înregistrăm, astfel, cea de-a patra înfrângere consecutivă şi rămânem la cota 17 în clasament, în continuare pe poziţia a şaptea. Etapa viitoare mergem în Bănie, acolo unde, sâmbătă, de la ora 21.00, o vom întâlni pe Universitatea Craiova.
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).
 
FC Petrolul – FC FCSB 0-2 (0-1)
 
Marcatori: Dawa (45+2), Coman (47).
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş (85 Bratu), Huja – Pashov, Dumitriu (67 Tucaliuc), Seto (85 Cebotaru), Jair, Ţicu (cpt) (67 Velisar) – Irobiso, Grozav (46 Ivanovski). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
FCSB: Târnovanu – Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic (46 Pantea) – Codrea, Edjouma (83 Oaidă), Olaru – Omrani (83 Oct. Popescu), Compagno (59 Nikolov), Coman (70 Miculescu). Antrenor: Nicolae Dică.
 
Cartonaş galben: Târnovanu (78).
 
Au arbitrat: Horaţiu Feşnic – Valentin Avram şi Alexandru Cerei.
 
Rezervă: Iulia Dima.
 
Arbitru VAR: Horia Mladinovici.
 
Arbitru AVAR: Marius Badea.
 
Observatori: Liviu Ciubotariu (pentru arbitraj) şi Ion Căţoi (pentru organizare).