Blestemul ultimului minut. CFR Cluj Napoca-PETROLUL PLOIESTI 1-0
După eşecul recent cu Hermannstadt, şi cu CFR, PETROLUL PLOIESTI   a pierdut tot în ultimele secvenţe ale confruntării, risipind, astfel, printre degete puncte preţioase, ce ne-ar fi ajutat să ne menţinem în prima parte a ierarhiei. Cristi Manea (90) a marcat golul ce a stabilit succesul campioanei, într-o partidă în care diferenţa dintre o formaţie care a dominat fotbalul românesc în ultimii cinci ani şi o alta nou-promovată aproape că nici nu s-a văzut.
 
Vreme de 89 de minute, duelul de la Mediaş s-a derulat după scenariul pe care şi-l doreau „lupii”. 
Un meci nu foarte spectaculos, mai degraba „închis”, în care defensiva lui Nicolae Constantin şi-a făcut datoria, ţinându-şi adversarii la distanţă de buturile apărate de către Vâlceanu. Astfel, CFR n-a avut nicio ocazie în prima repriză, iar singurul şut pe poartă al mitanului întâi a plecat din piciorul lui Vali Ţicu (30), însă mingea n-a „prins” gazonul ud şi s-a dus direct în braţele lui Scuffet.
 
Nici după reluare nu s-au schimbat prea mult datele problemei, campioana părând să pedaleze în gol. Doar că, din păcate, nici petroliştii n-a avut mai mult curaj în ofensivă, iar pe final au părut să accepte o dominare a clujenilor, care au beneficiat şi de aportul proaspăt al oamenilor veniţi de pe bancă.
Kolinger (85) a irosit o primă mare ocazie a amfitrionilor, reluând cu capul, de la şase metri, pe lângă poartă, după un corner de pe dreapta, fază peste care s-a aşternut indigoul chiar la intrarea în prelungiri, dar MANEA (90), tot cu capul, şi tot din apropiere, nu a ratat, trimiţând toate cele trei puncte în contul CFR-ului!
 
O înfrângere dureroasă, a treia la rând în Superliga, pe care trebuie să o uităm repede, pentru că duminică, pe „Ilie Oană”, vine FCSB!
 
CFR: Scufet – Braun (60 Manea), Kolinger, Yuri, Malico (cpt) – Adjei, Muhar, Deac (60 Buş) – Yeboah (60 Petrila), Malele (84 Hammershoy), Birligea (74 Rodriguez). Antrenor: Dan Petrescu.
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Mathaus – Pashov, Dumitriu (89 Cebotaru), Seto, Jair (89 Tucaliuc), Ţicu (cpt) – Irobiso (84 Ivanovski), Grozav (78 Cioiu). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Cartonaş galben: Yeboah (11).
 
Au arbitrat: Cătălin Popa – George Florin Neacşu şi Daniel Mitruţi.
 
Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru.
 
Arbitru VAR: Ovidiu Haţegan.
 
Arbitru AVAR: Gabriel Sabin Stroe.
 
Observatori: Ioan Onicaş (pentru arbitraj) şi Viorel Ilinca (pentru organizare).
 
 
Foto:Foto: Flaviu Buboi/www.sportpictures.eu