Farul nu s-a stins la Ploiesti. PETROLUL PLOIESTI-Farul Constanta 1-3
 
Al doilea eşec stagional suferit de echipa noastră pe „Ilie Oană” a venit în faţa liderului la zi din Superliga, Farul Constanţa. Formaţia lui Gheorghe Hagi s-a impus cu 3-1 (2-0), Alibec, cu o dublă, şi Sali aducându-le toate cele trei puncte constănţenilor. Pentru „lupi” a punctat Gabi Tamaş.
 
Se poate spune că Petrolul a pierdut meciul în primele 35 de minute. Elevii lui Nicolae Constantin au avut un start care i-a trădat, iar asta s-a văzut repede pe tabela de marcaj, pentru că Alibec (11) a deschis scorul cu un şut cu stângul, de la 7-8 metri lateral stânga, cu care a trimis mingea la colţul lung! Era doar începutul recitalului lui Denis Alibec, cel care, cu zece minute înainte de pauză, cu o execuţie de excepţie, un şut de la 16 metri, lateral dreapta de această dată, aproape de vinclul opus al porţii apărate de către Vâlceanu, a adus desprinderea Farului!
 
Pe final de primă repriză au apărut şi semnele că Petrolul revine în joc. Huja i-a dat ceva emoţii lui Aioani, nevoit să facă mai multe mişcări ca să stăpânească un balon venit de la mare distanţă, iar mai apoi, de la cabine, „lupii” au apărut mult mai „vii”, inversând raportul de forţe vizibil pe parcursul primei reprize.
 
Tamaş (57) a redus din handicap, marcând cu capul, după un corner bătut de pe dreapta de către Jair, iar Meijers (68 şi 90+2) şi Gicu Grozav (80) au fost foarte aproape de golul egalizator, într-un final pe care Petrolul l-a jucat în inferioritate numerică, Irobiso (79) plecând la cabine după ce a văzut două „galbene” în acelaşi minut!
 
În prelungiri, Farul a dat lovitura decisivă, Sali închizând „tabela” la capătul unui contraatac în care Alibec a arătat că poate fi şi altruist, pasându-i decisiv, practic pentru îndeplinirea unei formalităţi, mai tânărului său coechipier!
 
Petrolul rămâne, astfel, la cota 17 în clasament şi aşteaptă desfăşurarea celorlalte meciuri ale etapei cu numărul 11 pentru a vedea pe ce loc va intra în pauza de două săptămâni ce urmează în Superliga. Următorul test, în campionat, la fel de dificil, în deplasare cu campioana en-titre, CFR Cluj! Unde, rămâne de văzut, în condiţiile în care ardelenii au anunţat că nu vor juca pe propriul teren, gazonul din „Gruia” intrând în reparaţii.
 
Sandu Boc a dat lovitura de start
 
Alexandru Boc a fost invitatul special al partidei de pe „Ilie Oană”, dând lovitura de start. Boc a câştigat campionatul cu Petrolul, în 1966, şi a fost unul dintre marcatorii din victoria de poveste cu FC Liverpool, 3-1 în octombrie 1966.
 
FC Petrolul – Farul Constanţa 1-3 (0-2)
 
Marcatori: Tamaş (57)/Alibec (11, 35), Sali (90+3).
 
Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Borţa (62 Pashov), Dumitriu (77 Cebotaru), Seto (46 Manzala), Jair (89 Bratu), Ţicu (cpt) – Irobiso, Ivanovski (46 Grozav). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Farul: Aioani – Benzar (65 Sîrbu), Larie (cpt), M. Popescu (65 Borza), Kiki – Artean, Băluţă, Grameni (65 Doukoure) – Pitu (72 Sali), Alibec, L. Munteanu (76 Casap). Antrenor: Gheorghe Hagi.
 
Cartonaşe galbene: Tamaş (51), Huja (58), Irobiso (79, 79), Manzala (90)/M. Popescu (25), Casap (84).
 
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu şi Mihai Artene.
 
Rezervă: Andrei Chivulete.
 
VAR: Cătălin Popa.
 
AVAR: Gabriel Stroe.
 
Observator arbitri: Eduard Dumitrescu.
 
Observator joc: Viorel Anghelinei.
 
Sursa:www.fcpetrolul.ro
 
Foto: Cristi Stavri şi Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).