Lupii galbeni au făcut o nouă victimă. PETROLUL PLOIESTI-FC Botoşani 2-1
Lupii galbeni au făcut o nouă victimă. PETROLUL PLOIESTI-FC Botoşani 2-1
 
Indiferent de bârfe, can can-uri... lupii galbeni au ajuns la al 7 lea meci fără înfrângere, după 9 etape scurse din SuperLiga, sezonul 2022-2023.
Duminică seară, la oră europeană (21.30), Petrolul Ploieşti a învins-o pe FC Botoşani, una dintre revelaţiile sezoanelor trecute.
 
Într-o atmosferă” electrizantă”, deşi au fost aproximativ 7000 spectatori,” Ministru apărării” Gabriel Tamaş, împreună cu” soldaţii” săi Huja şi Meijers au fortificat defensivă, în timp ce” îl capitano” a asigurat departamentul dintre fundaşi şi mijlocaşi, având incursiuni şi pase rapide.
La mijloc Takayuki (aflat la a 2 a tinereţe) a jucat pragmatic alături de” puştiul” Dumitriu.
 
Jair, Irobiso şi Grozav au luat cu asalt apărarea moldovenilor, Jair având şi ratarea etapei.
 
Din nou Irobiso...
Nigerianul a străpuns defensiva” vizitatorilor”, în minutul 22,” Îl Capitano (Vali Ticu) execută perfect un corner, Huja trimite cu capul pe poartă, Papp respinge în lateral, iar Irobiso înscrie printre fundaşii adverşi.
1-0 pentru Petrolul şi Peluza Latină a sărbătorit cu câteva petarde.
Deşi Botoşaniul a echilibrat partida, având posesie mai mare şi acţiuni periculoase, tot lupii puteau majora diferenţa pe tabela de marcaj, în minutul 36 Jair a ratat inexplicabil din 6 metri, portughezul a şutat pe lângă poartă fiind singur cu Papp.
 
Scor la pauză 1-0, după un prim mitan frumos.
Debutul reprizei secunde a fost controlat de” gazde”, Botoşaniul lăsând lupii să-şi facă de cap pe teren (posesie şi spaţiu).
În minutl 54, Grozav şi Dumitriu l-a evidenţiat pe Papp.
Penalty ?
În minutul 55, s-a solicitat verificarea VAR pentru un presupus penalty în favoarea lupilor, însă centralul Marian Barbu nu a analizat faza.
În minutul 63, Gicu Grozav...
Adoratul suporterilor din” Peluză Ilie Oana” a dus scorul la 2-0 printr-un gol ca în curtea şcolii.
Irabiso a recentrat în careu, pentru Gicu Grozavu, acesta din urmă a încercat să trimită mingea în poartă cu pieptul, Papp a respins, însă şeptarul lupilor a marcat cu coapsă...
” Joacă Petrolul, zici că-i Barcelona”.
După gol, lupii galbeni pentru două minute au jucat la călcâie, pase din prima, făcându-i pe adversari ca” magarusul-jocul copilăriei”, sub uralele publicului.
Aproape de scor de neprezentare...
În minutul 86, Ticu executa un alt corner perfect, Huja s-a înălţat, însă lovitura sa cu capul a fost reţinută de Papp.
Oaspeţii s-au trezit din pumni, în minutul 90, atunci când Sno a marcat după o bâlbă în lanţ a apărării ploieştene, sistemul VAR intervenind fără niciun rezultat.
Eforturile disperate ale oaspeţilor de a egala pe tabela au rămas fără rezultat, datorită defensivei conduse magistral de Gabi Tamaş.
După 5 minute de prelungiri, Petrolul a dat (şi) Botosaniului un KO.
 
Deşi mulţi” specialişti” vedeau Petrolul drept” cenuşăreasa SuperLigi”, o echipă care din primele etape va fi în” nisipurile mişcătoare”, lupii a devenit” regina” şi a ajuns la un total de 17 puncte, ocupă locul 3, sub Rapid (21 de puncte) şi Farul (18).
Pentru Petrolul urmează duelul” surprizelor”, urmând să întâlnească (sâmbăta, 10 septembrie a.c., ora 15.00) la Mediaş, pe Hermannstadt Sibiu (vecina de clasament-locul 4).
Tamaş aplaudat, Lazăr înjurat...
Din cauza ultimului incident cu salariile neplatie, suporterii lupilor l-au aplaudat cu frenezie pe Gabi Tamaş, Preşedintele lupilor (Costel Lazăr) fiind înjurat de o parte dintre aceştia.
 
Au evoluat:
FC Petrolul : Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Borta, Dumitriu (82 Cebotaru), Seto (87 Tucaliuc), Jair (87 Bratu), Ţicu (cpt) – Irobiso (72 Măzărache), Grozav (82 Mânzală). Antrenor : Nicolae Constantin.
FC Botoşani : Pap (cpt) – Sno, Dican, Boli, Dragu – Ivanov (74 Sylla), Perianu (71 Târcoveanu), Mussis (74 Shahaf) – Barbosa (58 Petkovski), Cămară (58 M. Roman), Mailat. Antrenor : Mihai Teja.
Cartonaşe galbene : Seto (28), Irobiso (50), Meijers (86) / Mailat (41), Sno (62).
 
Declaraţii :
 
” Ştiam ce ne aşteaptă, dar am reuşit să marcăm primii. Am reuşit să luăm trei puncte importante. Mă bucur că rămânem pe acest drum victorios. Am marcat cu abdomenul. A recentrat-o Irobiso şi mi-a sărit în abdomen. A fost o reacţie de moment, nu am putut să dau altfel. Cred că e cel mai norocos gol. Nu am mai înscris aşa.
Sunt probleme financiare, dar când intrăm pe teren încercăm să ne concentrăm la meci, să ne facem jocul şi se pare că reuşim. Nu ne gândim la problemele din afara terenului. Asta e cheia succesului.
Mi se pare normal să fim alături de Gabi Tamaş. Suntem o echipă, suntem în aceeaşi situaţie. Gabi a zis bine ce a zis. Suntem împreună până la capăt. Am primit puţin, foarte puţin. Sperăm să se rezolve totul cât mai curând. Cum am zis, suntem o echipă unită, formăm un grup bun, suntem un colectiv bun, cu băieţi de calitate, asta e cheia”, a declarat Gicu Grozav la Digisport, după meci.
La rândul său, antrenorul lupilor (Nae Constantin) a spus :
"A fost un joc echilibrat, o echipă pe care o ştiam. Am dat doar goluri, ne-am apărat bine, şi finalul a fost aşa cum ne place nouă la Ploieşti, să ne chinuim. Irobisso cred că a fost cel mai bun, omul meciului de astăzi. Ştiam ce poate, a venit un pic mai târziu şi de asta trebuia să avem răbdare cu el.
Astăzi ne-a răsplătit încrederea. Funcţionează fazele fixe pentru că le lucrăm la antrenament. Sunt partide care pot fi decise prin faze fixe. Tamaş a fost la fel ca în toate meciurile, impecabil. Îl ştiu de mic copil, l-am simţit că nu vrea să plece, a vrut doar să tragă un semnal de alarmă.
Se tot vorbeşte de problemele de la Petrolul, dar aşa e peste tot. La Botoşani sunt probleme mai mari decât la Ploieşti, nimeni nu zice nimic. Are trei goluri Grozav, aşteptăm mai mult de la el, fiindcă avem încredere şi ştim că poate.
Cred că i-am prins şi puţin obosiţi pe cei de la Botoşani, noi am avut o zi în plus de odihnă. Simt o bucurie imensă că mă întâlnesc cu Măldărăşanu. Lumea laudă rezultaele Petrolului, nu şi jocul. Asta e, încercăm să scoatem ce putem cu soluţiile pe care le avem la dispoziţie"
 
 
Foto : Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri.