Remiză „albă” intre PETROLUL PLOIESTI si CS Mioveni
 
 
Ne continuăm seria meciurilor fără înfrângere şi a celor în care nu primim gol, dar o întrerupem, totuşi, pe aceea a victoriilor! A fost 0-0, în această seară, pe „Ilie Oană”, în confruntarea cu CS Mioveni, un meci în care n-am reuşit să atingem nivelul care să ne permită să câştigăm cele trei puncte!
 
Nae Constantin n-a îndemnat degeaba la prudenţă în declaraţiile sale de dinaintea meciului cu CS Mioveni. E drept, Petrolul venea după trei victorii consecutive, întâlnea echipa care obţinuse doar un punct în precedentele şase runde, dar statutul de favoriţi încă nu-i „prinde” pe „lupi”, iar o prea mare doză de optimism ar fi putut avea, în acelaşi timp, efectul unui bumerang. Şi lucrurile s-au confirmat, în mare parte, pe teren, prin modul în care s-au derulat ostilităţile pe parcursul celor mai bine de 90 de minute, Mioveniul, cu Flavius Stoican la debut pe bancă, reuşind să pună multe probleme şi să spere că poate pleca cu un succes de pe „Ilie Oană”
 
Asta pentru că formaţia argeşeană a fost cea care a avut ocaziile mai multe şi mai clare. În prima repriză, bara l-a salvat pe Vâlceanu, la reluarea spectaculoasă, din interiorul careului, a lui Lixandru (36), iar după pauză Antal (64) a înscris cu un şut frumos, expediat de la 22 de metri, dar VAR-ul şi-a dovedit utilitatea, confirmând decizia asistentului Daniel Mitruţi, cel care anulase golul pentru un ofsaid milimetric!
 
În schimb, jocul Petrolului n-a produs prea multe în plan ofensiv. Multă precipitare, puţină luciditate şi, în consecinţă, rare oportunităţi de a „dezgheţa” tabela. Poate Gicu Grozav (66) să fi fost cel mai aproape de gol, dar mijlocaşul n-a mai găsit execuţia tehnică pe care să scrie „trei puncte”, trimiţând, din careu, pe lângă bara din stânga lui Iustin Popescu.
 
Rezumând, un 0-0 perfect justificat după cum s-a jucat. Pentru Petrolul este punctul cu numărul 11, care ne va ţine în prima jumătate a ierarhiei după etapa a şaptea din Superliga, dar şi înaintea unei săptămâni cu încă două meciuri pe „Ilie Oană”: miercuri, de la ora 16.30, cu Chindia Târgovişte şi duminică, de la ora 13.30, cu FC Botoşani.
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu) şi Cristi Stavri.
 
 FC Petrolul – CS Mioveni 0-0
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Pashov (60 Borţa), Jair, Seto (60 Cebotaru), Ţicu (cpt) – Bratu (46 Cioiu), Ivanovski (83 Măzărache), Grozav (72 Irobiso). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
CS Mioveni: Popescu – Balaur, Scarlatache, Garutti – Oancea, Lixandru (88 Toma), Pop, Şerbănică (88 Trif) – Blănaru, Antal (75 Coşereanu), Buziuc (61 Panait). Antrenor: Flavius Stoican.
 
Cartonaşe galbene: Huja (49)/Scarlatache (20), Oancea (78).
 
Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran – Daniel Mitruţi şi Marius Badea.
 
VAR: Sebastian Colţescu. AVAR: Vlad Bârleanu.
 
Rezervă: Marian Barbu.
 
Observatori: Adrian Vidan (pentru arbitraj) şi Ion Marin (pentru organizare).