Victorieeee. Lupii au muscat leii printr-un eurogol brazilian.U Craiova 1948 –PETROLUL PLOIESTI 0-1
A treia victorie consecutivă a formaţiei noastre a venit, vineri seară, la Târgu Jiu, în faţa lui FC U Craiova 1948! 1-0, cu golul marcat de către Jair (45+1), şi, cu zece puncte acumulate, urcăm până pe locul doi în clasamentul provizoriu din Superliga!
 
Multă muncă, ambiţie şi spirit de sacrificiu! Organizare ireproşabilă, o tactică perfect adaptată obiectivului, valoare şi inteligenţă! Acestea ar fi elementele ce caracterizează Petrolul, care aduc victorii pe bandă rulantă şi puncte în clasament. Da, uneori şi cu o doză de şansă, dar, cum nu de puţine ori se spune, norocul ţine cu cei curajoşi.
 
La Târgu Jiu, „lupii” au pus tiparul peste precedentele două confruntări. Au avut de înfruntat o echipă clar mai ofensivă, care dădea şi golgheterul campionatului, dar au găsit antidotul să-şi păstreze neatinsă poarta, pentru al treilea meci la rând! Iar aseară, în lipsa lui Gicu Grozav, cel care a suferit o accidentare în zilele premergătoare întâlnirii, a ieşit la rampă brazilianul Jair, cu o execuţie ce avea să încline decisiv balanţa victoriei. O lovitură liberă din afara careului, uşor lateral stânga, la care Jair a aşezat balonul perfect, în vinclul din dreapta lui Popa!
 
Golul a venit chiar la ultima fază a primei reprize, 45 de minute jucate conform aşteptărilor. Craiova a avut posesia, a atacat mai mult, dar Petrolul s-a apărat exact şi a încercat să „muşte” pe contraatac în mai multe rânduri. După reluare, oltenii au căutat şi cu mai multă îndârjire golul, pentru a reintra în meci, dar, din nou, defensiva condusă impecabil de către Tamaş a rezistat cu brio. E drept, aşa cum spuneam, şi cu puţină şansă, pentru că gazdele au lovit de două ori barele porţii apărate de către Vâlceanu, de fiecare dată prin italianul Compagno, şi au mai ratat câteva ocazii bune, prin Iancu, Sidibe sau Duarte.
 
S-a terminat 1-0, o victorie mare, care ne duce momentan, după patru jocuri consecutive fără înfrângere, până pe locul doi în Superliga! Sâmbătă, de la ora 19.00, ne întoarcem pe „Ilie Oană”, pentru meciul cu CS Mioveni, primul dintr-o serie de trei programate în decurs de doar o săptămână. Să fie, din nou, sold-out!
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).
 
FC U Craiova 1948 – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)
 
Marcator: Jair (45+1).
 
FC U Craiova: Popa – Enache, Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim (75 Bălan) – Baeten (46 Sidibe), Marquet (63 Iancu), Chiţu (63 Bahassa) – Compagno (cpt). Antrenor: Marius Croitoru.
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Pashov, Cebotaru (90+2 Velisar), Jair, Ţicu (cpt) – Cioiu (68 Tucaliuc), Ivanovski (75 Irobiso), Măzărache (75 Dumitriu). Antrenor: Nicolae Constantin.
 
Cartonaşe galbene: Duarte (66), Papadopoulos (66), Bălan (82), Asamoah (86).
 
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mircea Mihail Grigoriu şi Mihai Marica.
 
Arbitru VAR: Radu Petrescu.
 
Arbitru AVAR: Petruţa Iugulescu.
 
Rezervă: Szabolcs Kovacs.
 
Observatori: Marian Dorobanţu (pentru arbitraj) şi Romulus Gabor (pentru organizare).