PETROLUL PLOIESTI-Rapid Bucuresti. Derby, orgolii, pasiuni, istorie
 
Etapa cu numărul cinci din Superliga propune unul dintre cele mai vechi şi mai captivante dueluri ale fotbalului românesc. Petrolul şi Rapid se vor întâlni, mâine seară, pe „Ilie Oană”, într-un meci ce va începe la ora 21.45 şi care anunţă un spectacol de neuitat.
 
„Istorie, tradiţie, derbi… toate într-un loc!”, acestea au fost primele cuvinte pe care Nicolae Constantin le-a rostit caracterizând duelul dintre Petrolul şi Rapid. „E un meci pe care îl aştept cu nerăbdare şi chiar vorbeam, în vestiar, cu colegii mei că am fi în stare să aducem bani de acasă doar ca să mai putem intra, din nou, pe teren! Mă bucur, însă, pentru jucători că trăiesc momentele acestea, că ajung să joace în astfel de partide şi îmi doresc ca mâine să fie spectacol, atât pe teren, cât şi în tribune, iar la final să ne bucurăm pentru un rezultat bun”, a continuat tehnicianul, cel care şi-a legat cariera de jucător de cele două mari rivale. „Aici m-am lansat în fotbal şi, pentru mine, Petrolul înseamnă enorm! Apoi, la Rapid am cîştigat trofee, am jucat meciuri importante în Cupele Europene, iar la Braşov mi-am încheiat cariera, am avut şi acolo trei ani fantastici! Nu vorbim însă de inimă, acum, ci sunt la Petrolul şi voi face tot ceea ce depinde de mine ca să câştigăm meciul de mâine!”, a mai spus Constantin.
Cum vede antrenorul „lupilor” partida de pe „Ilie Oană”? „Rapidul este o echipă care joacă, dar, din ce am remarcat în aceste meciuri, nu se aruncă. Vom fi prudenţi, nu vreau să riscăm nimic, ci să fim cu capul pe umeri până la ultimul fluier. În funcţie de ce ne va oferi meciul, vom avea şi variante să atacăm, dar în mod sigur vom începe prudent”, a declarat Nicolae Constantin, cel care, suspendat pentru două etape după cartonaşul roşu văzut la Mediaş, va trebui să urmărească întâlnirea din tribună. „Voi face exact ceea ce spune regulamentul, adică voi sta în tribună, alături de observator şi nu vreau sub nicio formă să comunic sau să las loc de interpretări. Am stabilit ce era de stabilit, vom mai vorbi şi azi, şi mâine, iar pe bancă avem oameni care ştiu ce este de făcut şi sunt sigur că vor duce la capăt ceea ce vom pregăti pentru meciul acesta”, a spus Constantin.
 
Un obişnuit al meciurilor disputate, cu „casa închisă”, pe „Ilie Oană”, în urmă cu un deceniu, Gicu Grozav aşteaptă şi el cu mare nerăbdare confruntarea de mâine seară. „Ca să glumesc puţin, îmi pare rău că se joacă aşa târziu şi că o să avem de aşteptat foarte mult mâine! O să fie, cu siguranţă, spectacol în tribune şi sperăm să avem o prestaţie bună şi să ne facem suporterii fericiţi. Va fi un meci greu, Rapidul are o echipă cu experienţă, solidă, cu suporteri în spate, dar şi noi vom intra pe teren hotărâţi 100% să câştigăm acest meci”, a punctat marcatorul golului cu care, la Mediaş, Petrolul a învins-o pe Universitatea Cluj şi a obţinut primul succes stagional.
 
Întâlnirea de mâine va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Cătălin Popa (Piteşti) – Daniel Mitruţi (Craiova) şi Romică Bîrdeş (Piteşti). Arbitru VAR: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Arbitru AVAR: Cristian Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş). Observator arbitri: Liviu Ciubotariu (Galaţi). Observator joc: Romulus Chihaia (Bucureşti).
 
Accesul pe stadion va fi permis de la ora 18.30
 
Petrolul – Rapid se va juca cu stadionul plin, biletele fiind epuizate cu mai bine de 48 de ore înainte de fluierul de start! Important de ştiut:
 
* Spectatorii vor avea acces pe stadionul „Ilie Oană” începând cu ora 18.30, doar pe baza documentelor de acces valabile, puse la dispoziţie de către clubul organizator. Toate biletele puse în vânzare au fost epuizate, astfel încât casa de bilete NU va fi deschisă în ziua meciului!
 
* Traficul rutier va fi restricţionat în zona adiacentă stadionului „Ilie Oană”, începând cu ora 19.00, pe următoarele străzi: Str. Alexandru Vlahuţă; Str. Stadionului; Str. Mihai Bravu; Str. Sportului; Str. Latină; Str. 1 Mai şi Str. Artei.
 
Sursa:FCPETROLUL.RO