Petrolul Ploieşti a obţinut primul punct în Superliga
 
Duminică seară, lupii galbeni au  spart gheaţa în Superliga (Liga 1) , sezonul 2022-2023.
 
”Găzarii” au reuşit o remiză (scor 1-1) cu cea mai în forma echipă de pe prima scenă a fotbalului românesc, fostă câştigătoare a Cupei şi actualmente calificată în Conferince League...Sepsi Sf.Gheorghe.
 
În prezenţa a peste 8000 de suporteri ( care au făcut o atmosferă de Europa), lupii galbeni au jucat constant şi cu mult curaj.
Prima ocazie clară de gol a aparţinut ”gazdelor” , Valentin Ticu  ( minutul 17),a reuşit  o lovitură de cap  de la 11-12 metri, mingea a trecut puţin peste tranversala.
În minutul 23, ”oaspeţii” au beneficiat de un penalty,  confirmat de VĂR, la un henţ făcut de Ceobotariu.
Din fericire, Cosmin Matei a alunecat în momentul execuţiei şi balonul a trecut peste poarta lui Valceanu.
Lupii au reuşit să înscrie, în minutul 29, prin Ivanovski, însă reuşita atacantului a fost anulată pe motiv de ofsaid.
Ploieştenii au avut o nouă ocazie de gol, Ivanovski a centrat perfect în careu, însă Grozav nu a reuşit să ajungă la minge (minutul 37).
Sepsi putea da lovitura pe finalul primei reprize, Tudorie trimite cu capul pe poartă, însă Valceanu a avut o paradă de excepţie (min.40).
 
Repriza a 2 a a început cu ocazia lui Huja, în minutul 55 , fundaşul lupilor a şutat puternic pe  colţul lung,  Niczuly a respins în extremis.
În minutul 62, s-a declanşat fiesta în tribunele stadionului ”Ilie Oana”.
Vali Ticu a executat ca la antrenament un corner, Tamaş a venit din viteză, a ”zburat” peste fundaşii adverşi şi a înscris cu capul.
Ca o paranteză, după gol...Tamaş s-ar fi tăiat la mâna după ce a lovit un panou publicitar aflat la marginea terenului.
Bucuria nu a durat prea mult,  Tudorie a tras un semnal de alarmă  ( minutul 79) şutul acestuia a lovit bara din stânga , iar 5 minute mai târziu (minutul 84) a înscris cu capul după un corner executat de pe parte dreaptă.
Până la sfârşit,  ambele echipe puteau  închide tabela.
Mario Bratu (min.88)  a şutat puternic din lovitură liberă, însă Niczuly a respins în ultimul moment .
După un minut, Valceanu s-a evidenţiat ca la handbal, a respins cu piciorul şutul lui Gheorghe.
Scor final 1-1, după o partidă în care ”găzarii” au arătat fotbal şi au moralul bun înaintea duelului cu U Cluj Napoca, partidă se va juca în deplasare (la Mediaş), vineri, ora 19.00.
 
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Borţa, Cebotaru (65 Dumitriu), Jair, Ţicu (cpt) – Cioiu (65 Bratu), Ivanovski, Grozav (65 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu (71 Dimitrov), Ninaj, B. Mitrea (cpt), Ispas – J. Rodriguez (71 Aganovic), N. Păun, G. Matei (65 Golofca) – Bărbuţ (71 Rondon), Tudorie, Damaşcan (65 I. Gheorghe). Antrenor: Cristiano Bergodi.
Cartonaşe galbene: Ţicu (61)/Matei (1), Păun (48), Damaşcan (51), Bărbuţ (61), Rondon (72).
Au arbitrat: Marcel Bârsan – Daniel Mitruţi şi Ferencz Tunyogi.
Rezervă: Andrei Florin Chivulete.
VAR: Sebastian Colţescu.
AVAR: Mircea Orbuleţ.
Observator de arbitri: Ioan Costin Toma.
Observator de joc: Viorel Anghelinei.
Gabi Tamaş :
”Nu putem spune că ne bucurăm pentru că iar am luat gol pe final de meci dintr-o fază fixă. Până la urmă nu am pierdut, este bine. Ne bucurăm şi sper să mai acumulăm puncte pentru că avem nevoie.
Am crezut că e mai moale o pancartă şi era cam tare. De bucurie, de euforie, am dat cu pumnul şi m-am tăiat puţin.
Nu aştept nimic de la colegii mei. Vreau să joace cu aceeaşi dăruire, doar că mai trebuie puţină concentrare la micile detalii. Ne-au cam dominat la fazele fixe, dar şi noi am înscris tot din fază fixă. Sper să eliminăm aceste mici greşeli şi să aducem puncte.
Meciul următor va fi la fel cum a fost şi acesta. Mergem să punem probleme adversarelor şi să câştigăm”, a declarat Gabi Tamaş la Digisport.
Foto: Cristi Stavri şi Gheorghe Fluşter (www.sportpictures.eu).