MFC Oilfriends Ploiesti la Cupa de Iarna-Smart Cup Rm.Valcea 2022. Povestea turneului
 
Am fost acolo, da, la Cupa de Iarnă, ediţia a 5-a, de la Râmnicu Vâlcea, alături de alte patru formaţii prahovene: Chedra Tax Ploieşti, MFC Ploieşti, ADER Ploieşti şi Athletico Râfov.
 
Dintre toate, Oilfriends era singura care nu scosese capul la un turneu major pe plan naţional, plecând cu ultima şansă dintre toate reprezentantele.
 
ZIUA 1
 
Aşadar, am ridicat steagul vineri dimineaţă şi am plecat la drum cu un singur obiectiv: să jucăm minifotbal şi să ne bucurăm de un weekend împreună. 
Drum bun până în apropiere de Vâlcea, dar de acolo... ceaţă, deasă ceaţă.
 În maşini, voie bună şi unele gânduri zburau la primul meci, de la ora 13:50, chiar împotriva unei formaţii locale: Nurvil.
Rând pe rând, am ajuns la cazare, una impecabilă. Ora meciului se apropia cu paşi repezi
. Robert Mălescu sună din goarnă la 12:50. Îşi fixează elevii blând, iar discursul este unul pe măsură. Nurvil nu ne poate învinge, să fie clar! Calitatea grupului nostru trebuie să troneze în acest meci.
Oltenia Arena Sport se vede, în sfârşit. Imediat am fost întâmpinaţi de organizatorul Dragoş Muscalu, care ne-a primit cu braţele deschise şi ne-a invitat înăuntru. 30 de minute până la meci. 
Căpitanul Costin Stoica îşi scoate colegii la încălzire. Rar se face auzit pe un ton ceva mai gros: „Întinde bine, Alex!”, completat de Vali Lazăr: „Vezi să nu se rupă ceva, Rusule; stai mai uşor!” Alex Rusu le zâmbeşte amândurora şi continuă. „Valică, sper că nu te „încalţi” cu ea la prima atingere”, completează „Fane” Bărboianu. Vali râde larg, precum Grinch, apoi continuă exerciţiile.
Start în Cupa de Iarnă. Frumos schimb de fanioane între capitani, respectul pluteşte pe teren, iar lângă el se aprinde o torţă. Fumul se împrăştie imediat în balon. Gazdele se enervează brusc, motivând că jocul nereuşit se datorează torţei. Oilfriends nu pare deranjată de fum şi începe atacurile, lovind prima prin Bogdan Barbu. Nurvil egalează rapid, forţând chiar desprinderea, însă cam atat.
 Vali Lazăr înscrie şi el, spre bucuria noastră. Din ce în ce mai furioasă, în apropierea pauzei, Nurvil se repede spre arbitru, fără succes însă. Mitanul doi începe tot cu Ollie în atac, iar Ştefan Bărboianu face 3-1, găsind portarul advers ieşind mult dintre buturi. Râmnicu Vâlcea părea că păşeşte cu stângul în competiţie, lovindu-se, bineînţeles, şi de un portar în mare formă în persoana lui Marian Şandru, şi aşa a fost; Bogdan Barbu a reuşit „dubla”, tot cu un gol de la mare distanţă, urmat de „Fane” Bărboianu.
Ceva mai târziu, HNH Cluj Napoca avea să ne iasă în cale, iar temele erau bine făcute. Oilfriends iese la atac, găsind-o fără replică pe HNH, surprinsă de jocul avansat al bleu-albaştrilor, care a şi dat roade, atunci când Marian Matei a deschis scorul. Clujenii, cu o mare experienţă la turnee, au găsit drumul spre gol, după o fază în care portarul lor a făcut henţ, nevăzut de arbitri. Până la pauză, tot ei au mai marcat o dată. Repriza secundă a fost una de coşmar. Din nou penalty neacordat la Costin Stoica, lovit în careu. Încă o dată, acelaşi Costin Stoica e tras în careu, urmele zgârieturilor văzându-se şi azi pe corpul său, şi din nou loviturile de la 7 metri se pare că nu există la acest turneu. Numeroase ocazii mari, dintre care reuşim să fructificăm doar una, prin Cătălin Constantin, iar HNH a mai lovit de alte trei ori. Aşadar, scor final 2-5, nemeritat, iar seara de vineri a fost una luuungăă, foarte lungăă.
 
ZIUA 2
 
Sâmbăta, la ora 09:00, nici focul nu se aprinde în sobe, dar să joci fotbal... însă Oilfriends a jucat, şi chiar bine împotriva celor de la TIV ALL Star Târgovişte, de care a trecut cu scorul de 5-2, graţie „dublei” lui Bogdan Barbu şi golurilor lui Marian Matei, Valentin Ursu şi Cătălin Constantin, iar „Picăturile” mergeau mai departe, în optimi, alături de o singură formaţie din Prahova; Chedra Tax Ploieşti.
 
OPTIMILE DE FINALĂ
 
Ce emoţii... Puls 200 şi o bucurie de nedescris
Enjoy Craiova se intersecta cu noi, proaspăt calificată după ce trecuse de MFC Ploieşti în meciul decisiv din grupa F.
Prima repriza a fost una disputată, cu ocazii la ambele porţi, pe Ollie salvând-o mereu Iulian Strelciuc, iar serviciul i-a fost întors în mitanul secund, când Marian Matei ne-a dus în avantaj.
 
Egalarea plutea în aer, venind, într-un final, iar totul s-a decis la loviturile de departajare.
Mai întâi a tras Ştefan Bărboianu şi a marcat. Enjoy a ratat, iar Bogdan Barbu a făcut 3-1. Din nou, craiovenii au marcat, iar (un) Urs(u) i-a împins cu toată puterea în afara competiţiei, bucuria fiind una de nedescris. Oilfriends rămânea singura reprezentantă a judeţului Prahova în competiţia de la Râmnicu Vâlcea.
 
ZIUA 3
 
Din nou ora 09, şi din nou Nurvil. La fel de curajoasă, Oilfriends a deschis repede scorul, prin Bogdan Barbu, stabilind şi scorul pauzei. În actul secund, tot Barbu putea face 2-0, însă şutul său năpraznic a lovit bara laterală.
 După această ocazie, dirijorii partidei nu au mai fost Barbu sau Lazăr, ori Ursu, Matei sau Constantin, ci arbitrii, care au împins-o încet, dar sigur pe Nurvil spre buturile apărate de Iuli Strelciuc. Cu 5 faulturi acordate în favoarea gazdelor în primele şapte minute, lui Ollie i-a fost turnat parcă plumb în picioare şi egalarea pentru adversari a venit, ba chiar şi desprinderea. Barbu egalează la 2 cu şase minute înainte de final, iar Nurvil dă gol, din nou, după un henţ făcut cu bună intenţie, cât casa, „nevăzut” de niciunul dintre arbitri. (Păcat, domnilor, de munca echipei ploieştene, rele intenţii nu fac cinste echipelor din Râmnicu Vâlcea, nefiind nici o ruşine dacă mai pierdeau o dată curat şi drept). 
S-a terminat 3-2, însă acolo sus steagul a fost ţinut până la sosirea în Ploieşti.
Aşa s-a scris prima filă a echipei la un turneu, unul frumos, competitiv şi foarte antrenant. De ieri, formaţia noastră a intrat într-o vacanţă bine-meritată, urmând ca în luna ianuarie să aibă loc reunirea lotului.