Comisarii ANPC în control la Autogara Sud Piteşti
 
Echipe ale Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor Prahova şi Argeş, sub coordonarea comisarului şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu,  au realizat o amplă acţiune de control la Autogara Sud Piteşti (Astra), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie de locaţie. 
Au fost controlate 7 vehicule (autobuze şi microbuze) care urmau să intre în exploatare, în ziua respectivă, precum şi spaţiile destinate publicului din Autogara Astra. 5 dintre acestea au fost oprite de a intra în traseu şi, de asemenea, Autogara a fost oprită de la prestarea serviciului până la remedierea deficineţelor pentru ca acestea să nu pună în pericol sau să afecteze sănătatea consumatorilor. Întrucât nu au fost respectate măsurile dispuse, operatorul economic a fost sancţionat cu amenda contravenţională in valoare de 20.000 lei.
Comisarii au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 80.000 lei. 
Câteva dintre neregulile importante constatate sunt:
Deficienţe tehnice ale vehiculelor
prezenţa unor balustrade de sprijin nefixate corespunzător, a unor praguri deteriorate, 
existenţa podelei cu porţiuni sparte, a unor scaune defecte şi a unor instalaţii de aer conditionat nefuncţionale
 
Deficienţe ale autogării
starea precară la nivel de dotări şi curăţenie a spatiilor de asteptare
existenţa mobilierului exterior deteriorat, nefixat, 
utilizarea unor grupuri sanitare insalubre. 
Controale cu privire la serviciile publice de transport, precum si la operatorii care presteaza servicii de tip  autogări vor continua şi pe raza celorlalte judete din cadrul  Regiunii Sud Muntenia (Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Dâmboviţa). 
 
Sursa:Comunicat de presa  ANPC Prahova si Arges