De la 1 decembrie BNR va pune în circulaţie o bancnotă în valoare de 20 de lei
De la 1 decembrie BNR va pune în circulaţie o bancnotă în valoare de 20 de lei. Este prima bancnotă care prezintă o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu.
„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei.
 Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, anunţă BNR.
Bancnota cu valoare de 20 de lei este imprimată pe un suport de polimer cu tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm şi culoare predominant verde oliv. Pe aversul bancnotei sunt următoarele elemente grafice: portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii în care a trăit (1894 – 1917), un buchet de brânduşe. În plan secund, în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociaţiei Cercetaţii României.