Starea de alertă a fost prelungită încă 30 de zile. Noi măsuri de relaxare aprobate în şedinţa Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
 
Guvernul a decis miercuri, 9 iunie, să prelungească starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile începând din 12 iunie. Premierul Florin Cîţu a anunţat mai multe măsuri de relaxare a restricţiilor în perioada următoare, precum şi ce proiecte importante au fost aprobate în şedinţa de Guvern. 
Prim-ministrul Florin Cîţu a transmis faptul că au fost aprobate mai multe măsuri de relaxare, printre care şi una referitoare la meciul din optimile EURO 2020 care are loc în România, conform căreia accesul publicului este permis până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.
 
Am prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu 12 iunie 2021. De asemenea, am stabilit condiţiile în care va fi permisă participarea spectatorilor la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României în cadrul optimilor turneului final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020 (28 iunie), precum şi organizarea unor evenimente private şi public, atât în interior, cât şi în aer liber”, a transmis premierul miercuri. 
Noi măsuri de relaxare
Creşterea numărului de participanţi la nunţi şi botezuri până la 200 în spaţiile închise, dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală şi se asigură o suprafaţă de minim 2 mp pentru fiecare persoană.
Desfăşurarea nunţilor şi botezurilor în spaţii deschise fără limită de participanţi, dacă se asigură o suprafaţă de minim 2 mp pentru fiecare persoană şi toţi participanţii sunt vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală.
Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu menţiunea că între 25-50% din capacitatea spaţiului pot intra doar persoane vaccinate şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcţie de încadrarea ţărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.
 
 
 
Foto cu caracter ilustrativ