Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a semnat un protocol cu Asociaţia Salvaţi Copiii România
La data de 11 mai 2021, la sediul ANITP, a avut loc evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Asociaţia Salvaţi Copiii – România.
La activitate au participat: domnul comisar şef de poliţie Maximilian NICOLAE, directorul ANITP, doamna Gabriela ALEXANDRESCU, preşedintele executiv al Asociaţiei Salvaţi   Copiii - România, domnul comisar şef de poliţie Marius Daniel BURCEA, şeful serviciului Cooperare Interinstituţuinală şi Proiecte Naţionale de Prevenire din cadrul ANITP, precum şi doamna Anca STAMIN, coordonatorul Programului Copii cu Părinţi Plecaţi la Muncă în Străinătate, implementat de Asociaţia Salvaţi Copiii - România.
Protocolul vizează cooperarea în domeniul prevenirii traficului de persoane şi a traficului de minori şi îşi propune derularea unor activităţi comune adresate copiilor, parinţilor şi profesorilor, la nivel local, regional şi naţional, în vederea informării şi conştientizării cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului. 
În egală măsură, parteneriatul urmăreşte desfăşurarea unor acţiuni     informativ-preventive care să abordeze pericolele la care pot fi expuşi copiii prin intermediul internetului şi al reţelelor de socializare.
Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu societatea civilă în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a traficului de persoane.
Informaţii de background:
 
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 
 
Asociaţia Salvaţi Copiii - România, în calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, dezvoltă programe educaţionale, de protecţie socială şi de promovare a drepturilor copiilor, asumându-şi misiunea de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora.
Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania, 
Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,   Fax: 021-319 01 83,  E-mail:  presa.anitp@mai.gov.ro
 
Facebook: Salvati Copiii Romania
Website: salvaticopiii.ro, E-mail: secretariat@salvaticopiii.ro 
Telefon: +40 21 316 61 76 / +40 744 360 915, Fax: +40 21 312 44 86.
 
Sursa:Comunicat  Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane
 
foto:https://anitp.mai.gov.ro/