Pentru slujbele de Paştele catolic, circulaţia va fi permisă între orele 20.00 şi 2.00 noaptea
Circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20.00 şi 2.00 noaptea pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. 
"În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 - 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase", a declarat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată, relatează Agerpres.
 
Aceasta a adăugat că accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunări sau procesiuni religioase se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane. Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) nu va fi permis. 
 
Poliţia şi Jandarmeria fac apel la responsabilitate 
Reprezentanţii Ministerului de Interne au făcut şi  recomandări către persoanele care vor participa la slujbele religioase.
„Facem din nou apel la responsabilitate şi la maturitate pentru a înţelege că toate măsurile dispuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jur”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.
 
Peste 5.000 de pompieri vor asigura intervenţiile în caz de nevoie şi că peste 4.200 de poliţişti de frontieră vor fi zilnic la datorie. În medie, vor acţiona zilnic în acest weekend 10.000 de poliţişti, dar şi peste 4.000 de jandarmi.
 
În afara intervalului menţionat, rămân în vigoare celelalte măsuri de protecţie sanitară, informează şi Jandarmeria Română, într-un comunicat.
 
"Este primul week-end al vacanţei şcolare, aşa că atenţia noastră va fi direcţionată către zonele turistice, pentru siguranţa cetăţenilor: şi cea fizică, şi cea sanitară. Iată de ce, în aceste zone am mărit numărul de patrule, peste 300 de jandarmi fiind angrenaţi în această misiune", precizează Jandarmeria. 
 
Paştele Catolic se celebrează, anul acesta, duminică, 4 aprilie.