Peste 220.000 doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung mâine în ţară
Luni, 08 martie, soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech alcătuită din 224.640 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Potrivit Grupului de comunicare al CNCAV transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Procesul de vaccinare va continua atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele vor fi distribuite, după cum urmează:
-Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 63.180 doze;
 
-Centrul Regional de Depozitare Braşov: 26.910 doze;
 
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
 
-Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 25.740 doze;
 
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
 
-Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze;
 
-Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 25.740 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
 
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
 
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
 
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID- 19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.
 
Sursa:Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID- 19