La sfarsitul lunii martie trecem la Ora de vara
Conform Parlamentului European, anul 2021 va putea fi ultimul în care se va trece la ora de vară şi asta pentru că s-a votat schimbarea orei de două ori pe an.
S-a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orelor, astfel că fiecare stat membru UE trebuie să-şi aleagă dacă va rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă. Până atunci, haideţi să vedem când se va trece la ora de vară în 2021!
Ţările din UE care doresc să rămână permanent la ora de vară, vor face modificarea în data de 27 spre 28 martie 2021, iar cei care vor să păstreze ora standarD, adică cea de iarnă, ultima modificare o vor face în data de 30 spre 31 octombrie 2021.
Atunci când se va schimba ora de vară, ceasul se va da cu o oră înainte, ceea ce înseamnă că ora 3 va deveni ora 4 în noaptea de 27 spre 28 martie 2021.
În 2021 va fi ultima oară când se va trece la ora de vară.
Pentru posesorii de smartphone-uri, aceştia trebuie să ştie că ora li se va schimba automat, atât timp cât au bifată opţiunea care sincronizează ora cu cea a reţelei.
De obicei, atunci când trecem la ora de vară sau la cea de iarnă, psihicul şi sănătatea se schimbă, indiferent de nivelul de acomodare pe care îl deţine fiecare persoană în parte.
pentru utilizatorii telefoanelor mobile, aceştia trebuie să ştie că ora se va schimba de la sine în luna martie
Sunt persoane care suferă de depresii dar şi de insomnii, atunci când se trece la ora de vară, mai ales că se şi întunecă mai târziu şi creierul suferă o schimbare pe care nu poate să o perceapă chiar atât de uşor.
Pot apărea, de asemenea, dereglări hormonale, dat fiind faptul că ceasul biologic nu este însă reglat aşa cum ar trebui, însă pe măsură ce trec zilele corpul nostrul se obişnuieşte treptat cu modificările survenite.
Pierderea orelor de somn poate duce la tulburări de concentrare, dar şi la apatie şi anxietate. 
 
Foto: PixaBay