Comunicat Grupul de comunicare al CNCAV . 79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în Romania
Astăzi, 24 februarie a.c., a sosit în România pe cale terestră, o nouă tranşă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 79.200 de doze”, a transmis CNCAV.
 
În data de 2 martie 2021, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:
– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 26.800 doze;
 
– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 10.200 doze;
 
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 10.290 doze;
 
– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.500 doze;
 
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.400 doze;
 
– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 10.800 doze;
 
– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 4.210 doze.
 
”În centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepţionate de România în tranşa curentă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
 
Tranşa de vaccin sosită în ţara noastră va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât şi prin metodele deja cunoscute. Etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021”, a mai transmis CNCAV
 
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccine necesare imunizării populaţiei.
 
Grupul de comunicare al CNCAV
 
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotrivaCOVID-19este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonareaprim-ministrului.