A noua tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge astăzi în ţară
Astăzi, 13 februarie, va sosi în România cea de a noua tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 196.560 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare,inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 21.060 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 24.570 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.060 doze.
O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca şi Timişoara, încă se aşteaptă confirmări.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
Nota : 
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.
Sursa : Grupul de comunicare al CNCAV