Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  a actualizat  lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi, 4 februarie 2021, Hotărârea nr. 6 pentru aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.
Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă şi obligaţia ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară.
Măsurile adoptate de CNSU
Art.1 – Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.
Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligaţia prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară.
(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepţia celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se aplică excepţiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se aplică excepţiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 şi nr.4 din 18.01.2021.
Art.3 – Se aprobă completarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2, prevăzute în anexa nr. 2.
Art.4 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.
Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă şi Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.
 
Art.6 -Anexele 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
 
Vezi tot DOCUMENTUL si ANEXELE AICI
 
Sursa: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  
 
Foto:Digi24.ro