Elevii şi copiii de grădiniţă din toată ţara au liber luni, 5 octombrie, de Ziua internaţională a educaţiei
Toţi elevii din învăţământul preuniversitar, precum şi copiii de grădiniţă vor avea liber de la şcoală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educaţiei prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internaţională a educaţiei, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învăţământul preuniversitar, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’, Marius Nistor. 
Ordinul de ministru care aprobă structura anului şcolar 2020-2021 prevede că “unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internaţională a Educaţiei”. 
 
Contactat de Edupedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că “ordinul trebuie să ţină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educaţiei prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învăţământul preuniversiutar. Este o recunoaştere a acestui domeniu de activitate”. 
Acesta a precizat că este zi liberă şi pentru toţi elevii, de la grădiniţă şi până la clasa a XII-a, încă “din momentul în care 5 octombrie a fost recunoscută ca zi mondială a educaţiei”.