Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă, dar că măsurile restrictive vor fi mai puţine decât sunt acum în vigoare. El le-a transmis parlamentarilor un apel la responsabilitate.
 
"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.
 
Sigur, vor fi mai puţine restricţii propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă.
 
Gândiţi-vă că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanţarea, portul măştii în interior - extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, aceste lucruri trebuie să înţelegem că vor rămâne în continuare.
 
 
Foto:www.presidency.ro